Matkakassan säästäminen

Matkakuume, matkahampaan kolotus ja äkkilähtösivujen kuumotus. Kuka tunnustaa? Pako lämpimään pois talven harmaudesta tekisi hyvää. Vielä parempaa hommasta tekisi se, että päivittäinen talous ei kaatuisi matkakuumeen aiheuttamiin äkkilähtöostoihin. Mikä avuksi?

Automatisointi tietenkin! Rakastan sitä, sillä se tekee säästämisestä helppoa ja huomaamatonta. Säästän matkakassaani Svea Ekonomin säästötilille, joka tarjoaa tällä hetkellä 1 % koron. Korko maksetaan vuoden viimeisenä päivänä, joten jos aloitat nyt saat vielä korkoja ennen kevään lomamatkaa! Tätä tiliä voit myös käyttää hätärahaston, autorahaston tai käteiskassan kerryttämiseen. Pieni korko, pieni riski ja poissa käden ulottuvilta – niin ne varakassat syntyy parhaiten.

Svea Ekonomin säästötili kuuluu Ruotsin talletussuoja piiriin, joten 100 000 euroon asti rahat ovat suojassa. Tililtä ei peritä nostopalkkioita, joten kun matkakassa on sopivan kokoinen ja matka lähestyy, voit nostaa rahat tililtä ilman lisäkuluja. Muista varata tähän aina muutama pankkipäivä aikaa!

Kirjautuminen ja tilin avaaminen oli todella nopeaa. Alle 5 minuuttia ja homma on kasassa. Sitten täytyy vain kirjata automatisoitu talletus ja homma pyörii lopun ajasta omalla painollaan. Sinun ei tarvitse kuin keskittyä haaveilemaan tulevasta matkasta.

Svea Ekonomin etusivulta pääset kätevästi avaamaan säästötilin. Kun säästötilisi hakemus on hyväksytty, mikä omalla kohdallani tapahtui saman tien, voit siirtää säästötilillesi rahaa. Nappaa talteen tilinumero ja oma henkilökohtainen viitenumerosi ja siirry verkkopankkiisi.

Näyttökuva 2019-10-16 kello 13.47.22

Valitse verkkopankissa eräpäiväksi päivä, jolloin sinulle maksetaan palkka. Tällöin matkasäästöt karkaavat tililtäsi säästöön, ennen kuin kerkeät tuhlata sen johonkin muuhun.

Tärkein on punaisella korostettu palkki. Haluat korjata maksun Kertamaksusta Toistaiseksi kuukausittain-maksuksi. Tällöin määrittelemäsi säästösumma lähtee tililtäsi joka kuukausi määrittelemänäsi päivänä. Muutamaa pankkipäivää myöhemmin rahat ovat säästötilillä kasvamassa korkoa ja odottelemassa tulevaa lomaa.

D0752AA6-B3B0-400C-814E-FE869D613949
Nordean mobiilipankki

 

Lisämotivaatiota säästämiseen kannattaa hankkia sivustolta lomalista.fi. Voit hahmottaa omaa päivittäiskulutustasi ja pohtia, mitä saisit samalla rahalla tulevassa lomakohteessasi.

Esimerkki: Ostin eilen hatun ja hameen. Yhteensä hintaa näille tuli 49 euroa.

Jos olisin laittanut tämän rahan säästötilille odottamaan tulevaa matkaani, joka unelmissani kohdistuu Balille, olisin voinut tällä rahalla

  • asua Balilla yön kolmen tähden hotellissa (34 €)
  • syödä kolme kertaa edullisessa ravintolassa (1,60 € x 3 =4,8 €)
  • hakea kaupasta kaksi puolen litran olutta (1,90 x 2 = 3,8 €)
  • mennä leffaan ja tarjota kaverilleni leffalipun (en kyllä tiedä olisinko ymmärtänyt balilaisesta leffasta mitään mutta tuhlataan kun bujettia on) (3,21 x 2 = 6,42 €)

Yhteensä päivälle olisi tullut hintaa 49,02 €. Säästettynä rahani olisivat vuoden vaihteen jälkeen kasvanut korkoa 1 % ja siitä olisi otettu lähdevero 30 % (jonka Svea Ekonomi tilittää automaattisesti). Lopputuloksena tililläni olisi ollut rahaa 49,34 € matkaa varten. Ei suuri summa, mutta siitä se karttuu automaattisesti kuukausi kuukaudelta!

Lomalista.fi-sivuston hinnat ovat suuntaa-antavia, mutta kyllä tämä aika hyvin suuntaa antaa mihin 50 euroa riittää kotona ja mihin se riittää valitussa matkakohteessa. Samalla 49 eurolla en olisi edes saanut kahden tähden hotellia Norjassa, hinta 71 €.

Kun teet automaattisen kuukausisäästön verkkopankkiisi, sinun ei tarvitse huolehtia säästämisestä erikseen. Säästöt on jo napattu päältä pois, turvaan impulsiiviselta mieleltäsi. Matkakassa karttuu kuukausi kuukaudelta, kunnes summa on sopiva ja voit kaivaa bikinit ja matkalaukun esiin.

Minne sinä haluaisit matkustaa seuraavaksi?

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Matkakassan säästäminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s