Hintavertailu

Hintavertailu on yksi työkalu, kun puhutaan taloudellisen riippumattomuuden tavoittelusta. Netti on täynnä tavaraa, joka odottaa ostajaansa. Kuitenkin hinnoissa on suuria eroja ja usein huomaan, että turhaudun, kun en pysty selkeästi hahmottamaan mikä olisi tuotteelle edullisin hinta.

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä. Jos klikkaat linkkiä, saan siitä pienen komission. Sinä et maksa yhtään mitään ylimääräistä. Kiitos blogin tukemisesta!

Ostamisen jännityskerroin?

Rahaton Nainen on tunnettu impulsiivisuudestaan heikkoina hetkinä. Kun saan päähäni, että haluan jotain, yritän ensisijaisesti pitkittää ostopäätöstä. Kuitenkin välillä joku tuote tai tavara on sellainen, että se pyörii päässäni vielä illalla nukkumaan mentäessä. Näissä tilanteissa heikkous on ollut suurimmillaan ja olen kömpinyt useampaankin kertaan hakemaan läppärin ja luottokortin sänkyyn. Useinhan näissä käy niin, että kaduttaa kuukausia myöhemmin. Mutta siinä, läppärin näytön hehkuessa ja luottokorttinumeroa jopa hiukan mukamas salaa itseltään naputellessa, adrenaliini virtaa ja dopamiinia erittyy aivoihin.

Jos vaan äkkiä naputtelen nää luottokortin tiedot ja painan Lähetä. En kerkeä ajatella rationaalisilla aivoilla mitä tapahtui ja saan tuotteen jo kolmen päivän päästä!

Yritäpä siinä sitten hengitysharjoitella ja lykätä ostopäätöstä, kun salaisena agenttina naputtelet luottokorttitietoja. Hengitys kiihtyy, kädet hikoavat ja fiilis on katossa. Nyt kun jälkikäteen miettii, niin näitä tuntemuksia ei synny kuin tilatessa tuotetta. Kun paketti saapuu kotiin, hiukan jännittää avata paketti (vaikka tiedät mitä olet tilannut). Avattuasi paketin asetat tuotteet hyllyyn ja elämä jatkuu.

Hajuveden ostaminen

Hajuveden ostaminen on aivan älyttömän vaikeaa! On hetkiä, jolloin hajuveden puuttuminen hyllystä ei ole mikään ongelma. Käy suihkussa, tuoksu puhtaalta, case closed. Mutta sitten on niitä hetkiä, jolloin olisi kiva tuoksutella jotain piristävää tuoksua näihin pimeneviin syksyn päiviin. Koska olen hengaillut Helsinki-Vantaan lentokentällä viime kuukausina useammin kuin kerran, on minulla ollut myös aikaa nuuhkutella hajuvesiosastoja läpi. Tuoksujen joukosta nousi yksi tuoksu yli muiden: Guerlain Aqua Allegoria Limon Verde. I know nää nimet eiks vaan!

Olen hiplannut Guerlainin hajuvesiä Helsinki-Vantaalla pariinkin otteeseen. Hiplasin samaa hajuvettä myös pitkän aikaa Hanian lentokentällä viime viikolla, kun odottelin lentoa Suomeen. Hinta pyöri 85 euron tienoolla ja hinta pienestä purkista tuntui naurettavan suurelta. Sen rahan eteen meikäläisen pitäisi lusia työpaikalla puoli päivää! Sillä rahalla saisi ruokaa helposti viikoksi. Hajuvesi jäi ostamatta.

Paljonko hintavertailulla voi säästää?

Koska hajuveden ostaminen on pyörinyt viime aikoina mielessäni, päätin suunnata
*hintaopas.fi-sivustolle.  Haun rajaus oli hyvin suunniteltu ja löysin oikean tuotteen nopeasti. Tässä tulos.

hintaopas

Melkein 40 euron säästö hintavertailun avulla! Tässä tapauksessa edullisempi tuote oli loppu varastosta, joten saan lykätä ostopäätöstäni vielä toistaiseksi. Mutta tämähän on ihan naurettavaa! Parin tunnin rehkiminen töissä säästyy sillä, että suuntaa *hintaopas.fi-sivustolle ja parilla klikkauksella näkee sen hetken edullisimman hinnan. Isommissa ostoksissa tämä ero on varmasti vielä selkeämpi, vaikkapa television tai muun isomman hankinnan kohdalla.

Olen ennenkin käyttänyt erilaisia hintavertailu-sivustoja, mutta usein homma kaatuu siihen, ettei hakua ole saanut rajattua tarpeeksi tarkasti. En halua käyttää aikaani lukemattomien hajuvesien tutkimiseen, vaan tsekata juuri sen tuoksun, josta haaveilen. Nyt haun rajaaminen oli tehty todella helpoksi. Jos haluaisi kehittyä vielä enemmän tässä pelissä, voi hintaopas.fi sivustolle rekisteröityä ilmaiseksi ja luoda tuotteelle hintavahdin. Voisin luoda hintavahdin tälle hajuvedelle ja venata hetkeä, jolloin tuotetta on taas edullisesti saatavilla.

Mikä on suurin säästö, jonka sinä olet saanut aikaiseksi vertailemalla hintoja? Oletko käyttänyt *hintaopas.fi-sivustoa vai jotain muuta?

2 vastausta artikkeliin “Hintavertailu

  1. Harvoinpa tulee nykyään netistä ostettua ilman, että googlaan hintavertailun ja mahdolliset alekoodit. Nuo hintavertailut on yleensä myös hyvin ajantasalla alennusten suhteen!

    Tykkää

    1. Mua ihan nolottaa ajatella, kuinka monta kertaa on tullu ostettua vaan googlen ekoista ehdotuksista! Alennuskoodeja oon kyl etsiny, mutta tuota suurempaa hintavertailua en ole tehnyt kuin tyyliin kahden ekan firman välillä!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s