Helpoin tapa säästää – automatisointi

Jos en ole jo tehnyt selväksi, niin robotti-imurin hankkiminen on ollut elämäni paras hankinta. Elämä on ihanaa, kun koiran karvat ja hiekka häviävät lattiailta napin painalluksella. Olen automatisoinut imuroinnin, voisinko automatisoida säästämisen?

Säästämisen automatisointi

Kuunnellessani podcasteja, niissä aina painotetaan säästämisen automatisointia. Jostain syystä joka kerta nyökyttelen päätäni hyväksynnän merkiksi, mutta en tee asialle mitään. Tiedän, että automatisoitu säästäminen tekee säästämisesta helpompaa ja säännöllisempää. Ylimääräinen päätöksen teko on aina hyvä karsia pois, sillä ihminen ei koskaan tiedä, millä tuulella on seuraavan palkkapäivän koittaessa. Rahat loppu? En minä voi säästää! Rahaa on? No jos tuhlaisin ne kuitenkin enkä säästäisi?

Aah tämä ikuinen Rahattoman Naisen henkinen dilemma.

Miten minä ja sinä nyt saadaan ne eurot sieltä kukkarosta lentämään palkkapäivänä säästöön?

Automatisoinnin avulla säästettävä raha häviäisi tililtä heti palkkapäivänä, ilman, että kukaan edes huomaa! Loppupalkka joka tilille jää, on käytettävissä ilman huolta, että säästääkin pitäisi.

Automatisointi: Nordnet

Kirjaudu uudistuneelle Nordnetin sivustolle. Jos tässä vaiheessa et vielä ole liittynyt Nordnetin asiakkaaksi, kannattaa napsauttaa linkki auki ja tehdä se heti. Säästämisen paras hetki on nyt, ei huomenna. 

Mene kohtaan Sivuni -> Talletus

Täältä näet Nordnetin eri asiakasvaratilien tilinumerot. Valitse oma pankkisi ja tarkista oma henkilökohtainen viitenumerosi alta (korostettu punaisella).

nordnet

Seuraavaksi tehdään esimerkkinä S-Mobiilin kautta maksu Nordnettiin.  Tilinumero ja viitenumero on kopioitu edellisestä kuvasta Nordnetin sivustolta. Näiden avulla raha ohjautuu oikealle Nordnet-tilille.  Kun skrollaat maksun syöttövaiheessa vielä hiukan alaspäin paljastuu homman ydin. Maksun toistuvuus! Valitsin tähän kerran kuukaudessa ja kuukauden 16. päivä eli palkkapäiväni.

säästäminen
S-Pankin mobiilipankki

automatisointi

Kun vahvistan maksun, se päivittyy maksuun automaattisesti joka kuukausi. Voin tarvittaessa muokata maksupohjaa ja laittaa enemmän tai vähemmän rahaa säästöön, mutta aloitin itse maltillisella 50 euron automaattisella kuukausisäästöllä. Tiedän, että jokaisesta palkastani pystyn tällaisen siivun lohkaisemaan ilman, että loppukuukausi kärsii.

Maksun siirtyminen Nordnet-tilillesi kestää 1-3 pankkipäivää.

maxresdefault

Tässä vaiheessa raha on siirtynyt Nordnetin-tilillesi. Saat itse päättää kasvatatko käteiskassaa tulevia osakeostoja varten vai otatko helpomman tien ja automatisoit lisää aloittamalla kuukausisäästämisen rahastoihin tai ETF:iin.

Mene kohtaan Sivuni -> Kuukausisäästösopimus

Täältä voit valita kuukausisäästämisen rahastoihin ja/tai ETF:iin. Itse säästän molempiin, joten rahat, jotka automaattisesti tililleni siirtyy, siirtyvät automaattisesti säästösopimuksen mukaisesti Superrahastoihin ja iShares Core S&P 500 UCITS ETF:ään.

Huom! Viitenumero ohjaa rahat tiettyyn Nordnetin salkkuun, joten jos sinulla on useampia salkkua, on sinun valittava viitenumero kuukausisäästösopimussalkun mukaan.

Koska rahojen siirtyminen pankista Nordnettiin kestää 1-3 pankkipäivää, kannattaa valita rahastojen ostopäiväksi päivä, joka on muutamia päiviä myöhemmin. Itse päiviksi valikoitui joka kuukauden 20. päivä. Tämän taustalla on se, että esimerkiksi ensi kuussa 16. päivä on lauantai. S-Pankki siirtää kaikki automatisoidut maksut laskutettavaksi 18. päivä, koska se on maanantai. Tällöin kolme pankkipäivää myöhemmin rahat ovat viimeistään Nordnetissä, eli 20. päivä. ETF-ostot ajoittuvat aina kuukauden 5. päivään, joten tähän pankkipäivillä kikkailu ei vaikuta.

Voiko enää helpommaksi muuttua?

Avaa maksuton osake- ja rahastosalkku Nordnettiin

 

Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä ylläpitäjä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. 

Kirjoitus sisältää kumppanuuslinkkejä. Jos tilaat tai liityt palveluun, saan siitä pienen komission. Sinä et maksa yhtään mitään ylimääräistä. Kiitos blogin tukemisesta!

7 vastausta artikkeliin “Helpoin tapa säästää – automatisointi

 1. Taidanpa itsekin pistää automaattisiirron Nordnetiin, vaikkapa sen 100 € kuussa. Onpahan sitten pieni potti turvassa impulssiostoksilta ja itsellä hiukan kevyempi omatunto 😀

  Tykkää

  1. Just näin! Psykologinen voitto, kun ei tarvitse erikseen joka kuukausi ajatella, päättää ja toimia säästösumman kanssa! Helposti impulssiostofiiliksissä jää säästämättä kokonaan, kun ne neljännet bikinit saatava nyt 😂

   Tykkää

  1. Suoraan Nordneti sivuilta napattu: Välityspalkkiot ostoissa 0 € (Huom: koskee vain kuukausisäästösopimuksen puitteissa tapahtuvia automaattisia ostoja)

   Lisätietoja löytyy paremmin nordnet -> palvelut -> kuukausisäästäminen

   Myydessä välityspalkkio hinnaston mukaan, joka löytyy nordnet.fi -> palvelut -> hinnasto.

   Jos ETF on jossain muussa valuutassa kuin euro (yleensä merkintänä EUR nimessä) niin menee mahdolliset valuutanvaihtokustannukset.

   Minimisumma kuukausisäästöissä ETFiin oli nyt 50€/kk ja kuukausisäästämissopimuksen piiriin kuului lista ETFiä, joista itselle löytyi mieluisat 🙂

   Tykkää

  1. Joo kyllä kulujen kanssa kannattaa olla tarkkana ja kysyä asiakaspalvelusta, jos ei jotain kohtaa ymmärrä. Mun mielestä Nordnetin kuukausisäästämiset on todella hyvä ja helppo (ja edullinen) vaihtoehto säästää 🙂 Laittaa vaan automaatit pyörimään ja ottaa chillisti 😁

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s