The Kansio

Aiemmin kirjoitin juttua KonMarista säästämisen apuna. Muistan, kun itse järjestelin kotiani KonMarin avulla ja pääsin kohtaan ”Kaiken maan paperit ja laput”. Paperia oli aivan järkyttävä määrä!

Laskuja, veropapereita, mainoksia, kouluesseitä, muistilappuja ja viranomaislomakkeita. Olin saattanut maksaa laskun ja heittää paperin sen jälkeen laatikkoon. Juuri se laatikko, johon laitetaan kaikenlaista sekalaista. Syntilaatikko, josta löytyy kadonneet ullakon avaimet, hiuspompula, vanha lasku, puoliksi poltettu tuikkukynttilä ja nysiä lyijykyniä. Pohjalta löytyi myös teippirulla ja sekalaisia ruuveja. Kaikilla on sellainen laatikko, myönnä pois. 

Kun oikein tarkalla kädellä kävin kaikki paperit läpi, ei jäljelle jäänyt melkein mitään!

Olin säästänyt yliopistoaikojen esseen, jotta voin palata siihen myöhemmin. Olin säästänyt vuokrasopimuksia asunnoista, joissa en ole asunut vuosiin. Olin säästänyt takuukuitteja niin, ettei niistä enää edes nähnyt mistä tuotteesta on kyse. Roskiin! Salijäsenyyden sopimus, joka on irtisanottu kolme vuotta sitten, roskiin! Kun pääsin vauhtiin, mikään ei estänyt minua. Roskiin roskiin roskiin! 

Jäljelle jääneille lapuille hankin yhden suuren kansion ja kansioon numeroidut välilehdet. Etusivulla on numerointi ja otsikko, mitä kunkin numeron alta löytyy. Verot, lääkäri, vuokrasopimukset, työtodistukset, pankki, rahastot, vakuutukset, eläke, tutkintotodistukset jne. Kaikki samoissa kansissa ja helposti löydettävissä. Ei enää hiuksien repimistä, kun et löydä vuokrasopimukseksi irtisanomisehtoja. Hankin kansiooni myös muovitaskuja ja muovitaskuissa säilytän passiani ja muita tärkeitä tavaroita, joita ei voi reijittäjällä puhkoa. Ei enää murhetta, kun en löydä passiani mistään ja taksi odottaa pihalla valmiina matkaamaan lentokentälle. 

Kerran vuodessa tsekkaan kansion läpi ja heitän vanhentuneet sopimukset ja merkityksettömät laput pois kansiosta. Jälleen iso pino paperia oli menettänyt merkityksensä vuoden sisällä ja kansio on valmiina ensi vuotta varten. Nyt kun kaikki paperit ovat järjestyksessä, löydän tarvitsemani heti. Mihin saakka jäsenyys oli maksettu? Katso kansiosta, kohdasta Jäsenyydet. Kun lähden matkalle, nappaan passin muovitaskusta ja suuntaan lentokentälle. Kaikki ilman stressiä ja kaoottista etsintäretkeä ympäri taloa. 

Suurin osa paperiroskasta on jo siirtynyt internetin pilvipalveluihin ja palkkakuititkin tulevat sähköisesti, mikä on mahtavaa! Vielä joku päivä minäkin tsemppaan lisää ja skannaan tärkeät paperit pilvipalveluun. Nyt olen kuitenkin ollut tyytyväinen kansioni kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s