Bonushyvityksillä matkahakkeriksi?

Internetin ihmeellinen maailma on pullollaan kikkakolmosia, joilla voi säästää rahaa. Olenkin ottanut uudeksi missiokseni tutustua, kuinka tämä kikkailu tuottaa tulosta vai onko se ajan hukkaa? Voisiko ulkomailta tuttu ”travel hacking” onnistua myös Suomen kamaralta käsin?

Plussapisteet ja S-kortin bonukset on jo tuttua kauraa monen kuluttajan käsissä. Bank Norwegianin luottokortilla saa kerrytettyä CashPointseja, joita voi sitten hyödyntää esimerkiksi lentoja ostettaessa. Olen kuitenkin laittanut nyt luottokorttini hyllylle. Olisiko muita keinoja saada alennusta matkoista, hotelleista ja muista kulutustuotteista?

Löysin Clarkin, jonka avulla voi muun muassa seurata oman talouden kulutusta. En kokenut saavani siitä mitään uutta irti, sillä oma excel-seurantani on hyvällä mallilla. Mutta Clarkista löytyy verkko-ostosten bonusjärjestelmä! Saan siis bonuksia, kun menen heidän sivustonsa kautta verkkokauppaan ja tilaan tavaraa. Olin jo aiemmin kikkaillut alennuskoodeilla niin, että ostin useamman säkin koiran ruokaa kerralla, koska olin saanut kanta-asiakaskoodin -15 %. Nyt jatkossa voisin hankkia vielä ostohyvitystä.

Hetken palloiltuani löysin seuraavaksi Bonuswayn. Olin joskus aikaisemminkin kuullut palvelusta, mutta en kokenut saavani siitä mitään hyötyä. Olen kuitenkin huomannut, että mitä enemmän kiinnitän huomiotani kulutukseen, alkaa osa kuluttamisestani olla paljon rationaalisempaa kuin ennen. Lue hamstraan koiranruokaa edullisemmin varastoon.

Kuunnellessani ulkomaalaisia podcasteja, puhutaan paljon matkailun hakkeroinnista ”travel hacks”. Ajatukseen kuuluu maksimoida luottokortteja niin, että ne maksavat maksimimäärän pisteitä tai cashbackia. Näillä pisteillä saa ilmaisia lentoja, alennettuja hotellihintoja tai vaikka paremmat paikat lentokoneesta ilman lisämaksua. Välillä hakkerointivaihtoehtoja kuunnellessa tuntuu, että matkailun hakkerointi on taiteen laji.

Jos joku muu pystyy siihen, miksi en minäkin pystyisi siihen? Olimme suunnitelleet jo pitkän aikaa seuraavaa reissuamme ja matkakohde saatiin vihdoin lyötyä lukkoon! Ennen lippujen ostoa suoritetaan ostohyvitysten vertailu.

Qlark – ostohyvitys 1,2 € vs. Bonusway – ostohyvitys jopa 1 %

Bonusway vie tämän erän ja laitan ylös muistutuksen tilata lentoliput sen kautta.

Jos tilaan matkaliput luottokortillani, saan myös Norwegianin CashPointseja ja matkavakuutus astuu voimaan. Matkavakuutuksen voimassaoloehtona on tällä hetkellä se, että vähintään 50 % matkakuluista on maksettu Bank Norwegian-kortin luotto-ominaisuudella. Lentoliput ovat usein suurin tai toiseksi suurin kuluerä majoituksen rinnalla.

Sanoisin, että meillä on win-win-win-tilanne.

Edit. Lopulta tilanne eteni niin, että kun lentoliput piti tilata, kirjauduin Bonuswayn sivuille ja lähdin ostamaan lippuja. Asiat eivät kuitenkaan menneet niinkuin Strömsössä. Tietokoneella oleva mainosten ja pop-up-ikkuinoiden esto-ohjelma esti homman toimimisen. Teknologian ihmelapsena heittäydyin peliin mukaan ja yritin deaktivoida ohjelmaa, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Lopulta pienen kiukun ja kirosanan saattelemana tilasin liput ilman bonuksia suoraan lentoyhtiön sivuilta. Käytännössä siis talouden matkahakkerointi keskittyy edelleen vain Norwegianin luottokortin käyttöön. Käyttö on helppoa, se ei vie ylimääräistä aikaa ja toimii ilman lisäkuluja (kun maksat laskun ajallaan) ja kertyneitä pisteitä voi hyödyntää helposti seuraavia lentomatkoja hankkiessa.

Mitä hyviä ostohyvityksiä ja matkailuun liittyviä bonuksia teillä on käytössä tai tiedossa?

Näyttökuva 2018-12-5 kello 21.46.02

Kirjoitus sisältää kumppanuuslinkkejä. Jos tilaat tai liityt palveluun, saan siitä pienen komission. Sinä et maksa yhtään mitään ylimääräistä. Kiitos blogin tukemisesta!

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s