Datahaaste – luovutinko?

Välillä sitä on vain myönnettävä olevansa pieni ihminen. Datahaaste on ollut haastava. Yllätyin, kuinka paljon sitä dataa oikeasti kuluukaan.

Olin heinäkuussa lomalla ja tajusin, että nyt minulla on aikaa katsoa skillshare.com sivustolta kaikki ne opetusvideot, jotka olen halunnut. Paitsi, että minulla on datahaaste. Ja datani näyttää olevan jo lähellä 4 Gt..

Tein päätöksen ja napsautin rajattoman datan päälle. Tämä kävi todella kätevästi MunMoi-sivuston kautta. Pieni haasteen aiheuttama kivi tipahti olkapäältäni ja katsoin tyytyväisenä opetusvideoita ja laitoin valokuvaustaitoni uuteen oppiin. Tämä on asia on sellainen, johon haluan dataa käyttää. Kehittymiseen, uuden oppimiseen.

Tässä kuussa rajaton data ei vielä näy laskussa, sillä napsautin sen päälle vasta kuukauden lopussa.

Kuukauden puhelinlasku

Käytetty data 11,002 Gt / 4 Gt

Puhelut 31 minuuttia

Tekstiviesti 1 kpl

Puhelinlasku 31,83 euroa

Vuoden 2018 puhelinlasku toukokuulta 18,11 euroa.

Säästöä tuhlausta viime vuoteen verrattuna  -13,72 euroa.

Jälleen kerran säästäminen jäi kauas siitä, kuin tavoite oli alunperin. Nyt päivitettyäni rajattoman datan päälle tulee 6 € perusmaksun päälle 12 € netin käytöstä. Eli jatkossa puhelinlaskuni olisi 18 € kuukaudessa. Tässä päätöksessä on kaksi etua. Ensimmäiseksi, minun ei tarvitse stressata voinko katsoa vielä yhden videon tai kuunnella vielä yhden podcastin, ennenkuin data täyttyy. Toiseksi, puhelinlaskuni on nyt enemmän ennakoitavissa.

Onko datahaaste nyt aivan pilalla? Mielestäni ei. Tämä oli itse keksimäni koe, jonka avulla selätin suunnattoman somettamisongelmani. Tämän avulla minulle on avautunut uutta vapaa-aikaa, jolloin pystyn kehittämään omaa luovuuttani ja oppimaan uusia asioita.

Se, jos mikä on ollut oppirahoille hyvää vastinetta.

Jos sinä haluat tarttua nykyaikaiseen puhelinliittymään tai kokeilla datahaastetta, voit tilata Moi-liittymän tästä linkistä. Kyseessä on affiliate-linkki, joten jos päätät hankkia liittymän klikkaamalla tuet myös blogia. Tämä ei maksa sinulle mitään ylimääräistä. Kiitos!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s