Datahaaste – kun Strömsö on utopiaa

Ei mennyt niinkuin Strömsössä. Datahaaste etenee ja niin kuin aina tie ei ole tasainen. Tiedättekö, kun ottaa ohjat tiukasti käsiinsä ja vannoo kautta kiven ja kannon, että nyt tapahtuu suuri muutos. Alkuun kaikki sujuu mainiosti ja homma etenee suunnitelman mukaan. Sitten tapahtuu elämän suuri hyökyaalto ja ihmettelet jälkikäteen, että mitä tapahtui?

Datahaaste koki tällaisen hyökyaallon, jossa itsekuri petti ja homma lähti juoksemaan ihan omissa sfääreissään.

Kuukauden puhelinlasku

Käytetty data 36,753 Gt / 4 Gt

Puhelut 52 minuuttia

Tekstiviesti 1 kpl

Puhelinlasku 61,80 euroa

Vuoden 2018 puhelinlasku toukokuulta 29,85 euroa.

Säästöä tuhlausta viime vuoteen verrattuna  -31.95 euroa.

Ja näin Rahaton Nainen joutui maksunaiseksi, kun hän unohtui aivottomana tuijottamaan tv-sarjoja puhelimeltaan. Huomasin hyvissä ajoissa, että käytetty data on ylittänyt 4 Gt rajan. MOI-liittymä myös ilmoittaa sinulle tekstiviestillä, että sulla kuluu hurjasti dataa. Mitä tein? En mitään, käänsin kylkeä ja jatkoin videon katselemista. Oli liian rankkaa ja raskasta lopettaa ruudun tuijottaminen ja nyt maksan siitä kalliisti.

Loppulasku kirpaisi ja hyvä niin. Kirpaisevalla laskulla sain itseäni taas niskasta kiinni. Hetken laskua tuijotettuani pohdin, pitäisikö puhelinliittymä päivittää rajattomaan nettiin? Vastaus heti tähän kysymykseen oli ei missään nimessä. Miksi? Koska tämä on datahaaste, ei dataluovutus heti, kun ensimmäinen koettelemus tulee eteen. Jos päivittäisin itselleni rajattoman netin, palaisin taas rajattoman ruudun äärelle ja kehitykseni vähentää puhelimen aivotonta käyttöä loppuisi lyhyeen.

Tämä on opetus oikeastaan mihin tahansa haasteeseen, älä luovuta, älä luovuta ja älä luovuta.

Kehity, kompastu ja etene.

Jos sinä haluat tarttua nykyaikaiseen puhelinliittymään tai kokeilla datahaastetta, voit tilata Moi-liittymän tästä linkistä. Kyseessä on affiliate-linkki, joten jos päätät hankkia liittymän klikkaamalla tuet myös blogia. Tämä ei maksa sinulle mitään ylimääräistä. Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s