5/2019

Kesä on täällä! Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Toukokuussa havaitsin jälleen kerran, kuinka tärkeää on seurata omia menojaan joka kuukausi. Kuinka helposti unohtaakaan, mitä sitä toukokuun alussa on tullut ostettua?

Menot 2751,23 euroa

Tulot 2699,99 euroa

Säästöprosentti -2 %

Ei mikä pettymys! No ei sentään. Tämän kuukauden isoin meno oli uusi sänky. Ja se näkyy kulutuspuolessa isona lovena. Harvoin tulee näin isoja ostoksia kuukaudessa, joten en koe huonoa omatuntoa säästöprosentista. Mutta tottakai taklaan kesäkuun säästöprosentin sitten mahdollisimman ylös eikös?

ASP-tilin Q2 starttasi maaliskuussa ja toukokuussa sain 3000 euroa kasaan ASP-tilille. Mission compeleted! Osittain ASP-tilin Q2 on kertynyt palkkatuloista ja osittain säästöjen siirtelystä. FellowFinance tililtä on tullut kotiutettua rahoja jonkun verran takaisin.

Kokonaisuudessaan netto-omaisuus jäi miinukselle viime kuusta. Osakemarkkinoilla on ollut jonkunlaista heiluntaa. Olisiko toukokuun myyntimarkkinat? Sell in may and go away. Bitcoin on saanut taas uusia kuuraketteja alleen ja painelee nyt 7000 euron paremmalla puolella. En ole viitsinyt paneutua tutkimaan heiluntaa tarkemmin, sillä ulkona on niin hyvä sää. Ja Suomessa hyvä sää menee aina osakekurssien edelle. Aina.

MENOJEN SEURANTA JA TUNTEMATON VELOITUS

Joka kuukauden lopuksi kokoan menoni taulukkoon. On erilaisia kategorioita, kuten vuokra, ruokakauppa, koirat, puhelin ja niin edelleen. Yleensä homma hoituu nopeiten nappaamalla pankkitililtä kuukauden menot ja tulot excel-taulukkoon. Täältä sitten poimin kategoria kerrallaan menoni ja siirrän ne kategoria-taulukkoon. Tässä kuussa oli useampia ”Mikä ostos tämä on?” hetkiä.

Usein verkkokaupan kautta tehdyissä ostoksissa ei näy mistä kaupasta ostos on tehty, vaan verkkopankissa näkyy esimerkiksi Digital River. Tämä on yleensä maksupalvelun tarjoaja kyseisellä nettisivulla. Helpoiten omat tuntemattomat ostokset saa jäljitettyä avaamalla sähköpostin ja selaamalla kyseisen veloituksen päivämäärän kohdalle. Omalla kohdalla löysin ostoksen XXL-kaupasta (uimalasit rikkoutuneiden tilalle). Hetkeni salapoliisina oli nopeasti ohi.

Sain myös hyvän muistutuksen, kuinka hyvä omia menoja on seurata kuukausitasolla. Oli useampia tilauksia, joiden kohdalla piti hetkeksi pysähtyä miettimään, että mitäs mitäs? Joukosta bongasin HBO Nordicin vahinkotilauksen, olin unohtanut perua kuukausitilauksen.

Jos tililtäsi löytyy tuntematon veloitus, mitä et saa itse selvitettyä, on aina hyvä olla yhteydessä pankkiin. Joissain tapauksissa on turvallisempaa sulkea kortti, jos veloituksien alkuperää ei saa paikannettua. Allekirjoittanut on kuitenkin googlen avulla löytänyt suurimman osan veloituksista. Tässä kuussa muun muassa ravintolaveloitus nimellä Deluxe Food Oy.  Ei mitään mielikuvaa mitä ruokaa ja missä, kunnes googlen avulla sain paikannettua, että kävin syömässä pizzaa.

TALOUDELLISEN RIIPPUMATTOMUUDEN LASKURI

Hiukan takapakkia viime kuusta. 20 % rajan rikkoutumista odotellessa taidan lähteä nauttimaan auringon paisteesta!

loading

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s