4/2019

Anteeksi, mutta mihin huhtikuu hävisi? Aika meni ihan järjettömän nopeasti! Jälleen kuukausikatsausta luvassa. Miksi itselleen säästäminen kannattaa asettaa aina etusijalle?

Menot 1940 euroa

Tulot 2903,44 euroa

Säästöprosentti +33%

Osinkoja ei ole huomioinut säästöprosentin laskemisessa.

Paljonko kuukausituloista pitäisi säästää?

Säästötavoite huhtikuulta täytetty! Säästöprosenttini ei olisi ollut tuota luokkaa, jollen olisi heti ensimmäisenä maksanut itselleni eli siirtänyt rahoja säästöön. Huhtikuussa tuli nimittäin reissattua sekä Suomessa, että ulkomailla. Tiedossa oli epämääräisiä kuluja reissun päältä. Aion tulevana palkkapäivänä hyödyntää samaa metodia. Tavoiteenani on säästää joka kuukausi tuloista 33 %. Kun palkkapäivä koittaa, otetaan laskin kauniiseen käteen ja lasketaan palkka x 0,33 = säästösumma.

Jos olet vasta aloittamassa säästämisurakkaa voit aloita pienemmästä määrästä ja nosta sitä pikkuhiljaa. Säästä alkuun 5 %. Myöhemmin voit hyvin mielin kokeilla 7 %, 10 % ja 15 %. Tärkeintä on aloittaa. Kokeilemalla löydät varmasti itsellesi sopivan summan tai prosentin, jonka voit palkastasi säästää. Mitä paremmin pystyt sitoutumaan kuukausisäästämiseen, sitä helpompaa se on arjen keskellä. Valitse alkuun mieluummin pienempi prosentti, että pystyt ylläpitämään säästötavoitettasi joka kuukausi. Mikään ei pistä päätä pahemmin sekaisin, kuin se, että ensimmäisestä palkasta laittaa säästöön 50 % ja seuraavat kolme kuukautta vetää tiliä miinukselle.

Myönnän, että minua hirvitti siirtää rahat ASP-tilille palkkapäivänä. Lohkaisin ison osan palkastani tilille, josta niitä rahoja ei niin vain saadakaan takaisin. Ja hyvä niin. Näin kuukauden lopuksi on hyvä huomata, että tilillä on vielä rahaa runsaasti. Siirtämällä säästöt heti pois näkyvistä, on helpompi elää loppukuukausi sillä mitä tililtä vielä löytyy. Voit siirtää rahat esimerkiksi korkotilille (esim. Bank Norwegian), osakesalkkuun (esim. Nordnet) tai erilliselle tilille, johon et pääse käsiksi noin vain.

Ehkä tällä metodilla voin pakottaa itseni suunniteltuun 1400 euron kuukausibudjettiini?

Osinkotulojen uudelleen sijoittaminen

Huhtikuussa tuli roimasti osinkotuloja, sillä Fortum ja Neste maksoivat osingot huhtikuussa. Nesteeltä verojen jälkeen 425,41 euroa ja Fortumilta 2080,95 euroa. Osingot siirsin suurimmaksi osaksi ASP-tilille, koska huhtikuusta alkoi uusi kausi Q2 (1.4-30.6.). Ensisijaisena tavoitteenani on maksimoida ASP-tili.  Oman sijoitus- ja säästämissuunnitelman avulla sain henkisen rauhan tälle päätökselle. Oli helppoa tarkastaa omasta suunnitelmasta, että tämä vuosi on ASP-säästämisen vuosi ja osakesäästäminen on toissijainen. Siispä hyvillä mielin siirsin osingot ASP-tilille. Matemaattisesti lahjakas sijoittaja pyörittelee tässä vaiheessa päätään. Sijoittamalla osingot uudelleen osakemarkkinoille on tuotto-odotus suurempi. Se on totta, mutta minulle on nyt tärkeämpää pysyä sijoitussuunnitelmassa, kuin laskea optimaalisinta tuotto-odotusta.

Taloudellisen riippumattomuuden laskuri

Viidennes on jo melkein täynnä! Osinkotulot ja bitcoinin hienoin nousu toivat tässä kuussa tavoitetta taas hiukan lähemmäksi. Ja toki oma säästäminen näkyy taustalla pienen pienenä nousuna.

loading

 

 

2 vastausta artikkeliin “4/2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s