2/2019

Aika juoksee alta pois ja on helmikuun kuukausipäivityksen aika. Pohdintoja taksilla ajamisesta ja päivitys taloudellisen riippumattomuuden laskuriin.

Menot 2029,64 €

Tulot 2790,03 €

Säästöprosentti +27 %

Vaikka fiilistelin aikaisemmin yli 33 % säästöäni palkkatuloista, kokonaisuuden säästöprosentti jäi hiukan pienemmäksi. Olen silti todella ylpeä siitä, että plussalla ollaan. Edelleen menot huitelee 2000 € puolella ja tavoitteeni oli 1400 €. Eli ei ihan maaliin mene tämä.. Kunhan maaliskuun luvut on saatu tauluun tarkastelen ensimmäisen vuosineljänneksen tuloja, menoja ja painotuksia ja sitten muokataan toimintasuunnitelma seuraavalle neljännekselle. Vielä minä suunnitelmani kesytän! 

Helmikuussa suurempia menoja oli jälleen koiran eläinlääkärimaksut 200 euroa. Nyt jätkä sai terveen paperit, toivottavasti pysyy myös sellaisena. Varasin myös auton viikonloppumatkaa varten ja fiilistelin sitä, kuinka taksin ja vuokra-auton avulla voi säästää, kun ei omista omaa autoa. Kuulit oikein, säästää. Kuten aiemmassa kirjoituksessani Autolla ajetaan varo-varo-vasti laskeskelin pyöreästi auton omistaminen kaikkine kuluineen pyörii jossain 5000 € kieppeillä. Tässä oli toki huomioitu myös auton ostohinta, joten tämä koskee vain vuotta yksi. Nyt ”autoiluun” on kulunut 323,89 €. On ajettu taksilla väsyneenä lentokentältä kotiin, viety koiraa eläinlääkäriin, rahdattu koiran ruokaa ja kilotolkulla ihmisten ruokaa kotiin ja tulevana viikonloppuna lähdetään reissuun vuokra-auton voimin. Summa kuulostaa äkkiseltään todella suurelta, mutta ei yllä vielä lähellekään vanhan autoni Trafin vuosimaksuja, jotka huitelivat noin 600 € tietämillä. Tämän maksoin vain siitä hyvästä, että omistan auton, ei puhettakaan ajossa.

Tosin pienenä pistona sydämessäni tunnen sen, että tämänkin rahan olisi voinut säästää.   Mutta toisaalta, jokaisen matka on erilainen. Minun matkani ei koostu 12 kg koiran ruokasäkistä, kahdesta kassillisesta ruokaa ja hermoja kiristävästä kävelymatkasta kotiin muutaman kilometrin matkan loskasateen keskellä. Tilasin taksin.

Pörssikurssit ovat nousseet nätisti ylöspäin ja taloudellisen riippumattomuuden laskuri on latautunut 0,5 % ylöspäin, sitten helmikuun. Päivitys jatkukoon.

 

fullsizeoutput_6a7

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s