1/2019

Tammikuun säästötavoitteet pamahti maaliin täydellisellä lämärillä! Helmikuun menot reissun ja koiran sairastumisen takia hiukan hermoiluttaa, mutta juhlistetaan nyt upeaa säästöprosenttia ja keskitytään siivoamaan taloussotkuja helmikuun katsauksessa. 

Menot 2637,12 €

Tulot 5451,18 €

Säästöprosentti +51,6 %

Tulot olivat normaalia korkeammat, koska kuolinpesä suljettiin lopullisesti ja viimeiset rahat tipahtivat tililleni. Perinnön jako on pitkä prosessi ja tammikuussa tuntui todella tyhjälle, kun tuli taas muistutus, kuinka yhden rakkaan ihmisen aikakausi on todellakin ohi. Suru kulkee pitkän matkan mukana ja näyttää istuvan olkapäällä edelleen. Mutta, takaisin aiheeseen.

ASP-tili Q1 on täynnä! 3000/3000

Nordnet siirsin 471,77 €. Tammikuun ostot Superrahasto Norja ja Ruotsi.

Kokeilin myös erilaista säästämiskikkaa, jonka bongasin jostain blogista aikaisemmin. Ideana on siirtää säästötilille rahaa esimerkiksi kerran viikossa niin, että käyttötilin summa muuttuu tasasummaksi. Esimerkkinä käyttötilillä on 147,90 €. Tästä otetaan 2,90 € säästöön ja käyttötilin saldo on 145,00 €, nätti tasasumma. Helppoa kuin heinänteko! Tein tällä tapaa siirtoja aika ajoin ja näillä pikkusiirroilla säästin ihan huomaamattani 59,31 €! Tämä on juuri sitä 1% enemmän ajattelua, mitä yritän hivuttaa elämääni. Pieniä summia sieltä täältä. Jos säästäisin joka kuukausi vahingossa 60 € ylimääräistä. Olisi se vuoden lopussa 720 €!

FellowFinancessa teen siivousta ja olen nostanut sieltä korkoja pois sitä mukaa, kun ne tilille tipahtavat, joten ihan kaikki ei ole ollut vain säästöä säästön päälle. Nämä rahat ovat menneet käyttötilille ja sekalaisesti kulutukseen tai säästöön.

Koska taloudellinen riippumattomuus on yksi pitkän ajan tavoitteistani, piti sitä varten kehittää jonkinlainen mittari. Olenko jo perillä? Milloin olen perillä? Mikä on riittävästi?

Kun palkki on 100 % kohdalla, olen taloudellisesti riippumaton!

 

fullsizeoutput_6a3
Ladataan taloudellista riippumattomuutta.

 

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “1/2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s