Rahattoman naisen koirat

Whippet – toiselta nimeltään köyhän miehen greyhound. Onko whippet tosiaan köyhän miehen tai naisen koira vai ei? Meidän taloudesta vinttikoiria löytyy kaksi. Yhdeksän vuotias whippet ja 8 kuukautta vanha italianvinttikoira. Ajatus koiran kustannuksista heräsi, kun käytin vanhemman koiran tänään eläinlääkärissä kipeän silmän takia. Laskun suuruus ei yllättänyt, mutta herätti kysymyksen, kuinka paljon koiraa varten tarvitsee säästää tai varata rahaa yllätysten varalle?

Vuoden 2018 koirien kustannukset olivat yhteensä 2042,07 €.

Koirien eläinlääkärikustannukset olivat yhteensä 710,54 euroa.

Yhteensä vuoden menot olivat 2752,61 euroa. Morjes. 

Suurin osa noista kuluista tulee uudesta koirasta. Italianvinttikoiran hinta 1300 euroa. Rokotukset 87,98 euroa ja kastraatio 296 euroa. Koska näitä koiria ei ole suunniteltu Suomen talveen, vaatteisiin laitettiin rahaa 139,8 €. Tähän kuuluu talvihaalari, fleecealuspaita, sadetakki ja kassillinen käytettyjä koiran vaatteita 20 eurolla, mitkä olivat kaikki väärän kokoisia.. Ja arvatkaa onko se jo kasvanut suurimmasta osasta vaatteita ulos?

Vanhemmalla koiralla eläinlääkärikulut ovat hiukan erilaisia. Hammaskiven poisto 196,40 euroa. Silmän sarveiskalvon haavauman diagnoosi ja hoito 125,90 euroa. Rokotukset 48,99 euroa.

Löysin myös vanhoja kuitteja whippetin kuluista. Koira on maksanut aikanaan 500 euroa ja kastraatio maksoi 220 euroa. Kun koira oli 2-vuotias pääsin kokemaan päivystysmaksujen ihanuuden, kun kävimme pikatarkastuksella eläinlääkärissä epilepsiatyyppisen kohtauksen takia. Hinta 106,95 euroa. Epilepsiakohtaus tapahtui perjantai-iltana kotona ja kun pääsimme eläinlääkärille koira oli normaali oma itsensä. Kävin maksamassa kalliin hinnan lauseesta ”Jos kohtaus uusii, tule uudelleen.” Ei ole sen jälkeen ollut kohtausta uudelleen. Onneksi.

Kummallakaan koiralla ei ole ollut koskaan vakuutusta. Päätinkin ottaa selvää, olisiko vakuutuksesta ollut mitään hyötyä kummankaan koiran tapauksessa?

Lähitapiolan koiravakuutus korvaisi eläinlääkärikuluja niin, että omavastuu on 60 euroa ja sen ylittävistä kuluista 25 % käyntikertaa kohden. Jatkohoitoon määrättyjen lääkkeiden omavastuu olisi 25 %.

Vakuutus ei korvaa rokotteita, joten ne voi rajata ulos vakuutuksesta. Vakuutus ei korvaa hammassairauksia, joten ne voi rajata ulos vakuutuksesta. Yleensä vakuutus ei myöskään korvaa kastraatiota, joten ulos sekin.

Jäljelle jää siis silmän näyttäminen ja vanha päivystysmaksu yhteensä 232,85 euroa.

Tässä vaiheessa paljastankin, että hain ennen italianvinttikoiran saapumista sille tarjousta eläinvakuutuksesta.

Tarjous *rummun pärinää* 289,31 euroa.

 

Pikaisella matikalla omasta taskusta maksamalla pääsee halvemmalla. En hakenut tarjouksia muualta, koska olin ollut koko ajan hiukan kahden vaiheilla.

Minulla on hätäkassa, jos jotain äkillistä tapahtuu ja kassa on myös äkillisiä eläinlääkärikuluja varten. Koiravakuutuksen ottaminen olisi enemmänkin henkisen turvan ostamista todella kalliiseen hintaan. Kun laitetaan tuo vakuutusmaksu kasvamaan korkoa korolle, saadaan koirien hätäkassaan helposti lisää rahaa hätätilanteita varten.

Koiraa hankkiessa on hyvä kerryttää hätäkassaa ja miettiä budjettia kokonaisuudessaan. Ei vain koiran hintaa, tavaroita ja ruokaa. Koiran omistamiseen kuuluu iso kasa yllättäviä eläinlääkärikuluja ja roppakaupalla muita yllätyksiä.

Silti en vaihtaisi pois sitä fiilistä, kun iloisia vinttikoiria juoksee töiden jälkeen ovelle vastaan. Tai toisena vaihtoehtona tulen töistä kotiin ja etsin, minkä peiton alla koirat ovat nukkumassa. Koirat liikuttavat minua päivittäin ja päivittäinen aktiviteetti parantaa omaa terveyttäni varmasti koko summan edestä!

Ensi vuoden koirabudjettiin on laitettu eläinlääkäriä varten 350 euroa ja muita kuluja varten 500 euroa. Eläinlääkäriin on ajateltu hammaskiven poisto noin 200 euroa ja yksi rokotus nuoremmalle koiralle noin 50 euroa. Tähän jää siis vielä pientä joustovaraa yllättäviä menoja varten. Muut kulut sisältävät lähinnä ruokaa ja yksittäisiä vaatteita ja tarvikkeita.

Budjetoi lemmikkiesi menot ja ota huomioon, että aina tulee yllättäviä kustannuksia. Varaudu niihin ajoissa, niin säästäminen on paljon helpompaa ja elämä on vähemmän stressaavaa.

 

koira
Kahta en vaihtais – kahvia ja koiraa.

 

7 vastausta artikkeliin “Rahattoman naisen koirat

 1. Koirahan on vähän kuin lapsi. Sen kustannuksia ei kysellä. On kiva, jos ei tule lääkäreitä ja muita yllätyksiä eteen, mutta jos tulee, niin ne on sittenhän ne vaan on maksettava. Minullekin koirat ovat niin tärkeä elämän laatua ylläpitävä taho, että en pysty edes kuvittelemaan elämää ilman koiraa!

  Tykkää

  1. Näinhän se on! Se on vain hyvä ymmärtää, että homma voi tulla kalliiksi ja rahaa on hyvä olla yllätysten varalle. Niin koirilla kuin lapsillakin 🙂
   Ihanaa oli tänäänkin käydä aamulenkillä kun aurinko paistaa! Parhautta 🙂

   Tykkää

 2. Tosi edullisesti oot saanut hoidettua koirasi! Itsellä meni tänä vuonna muistaakseni kesäkuusta syyskuulle n. 500 euroa per kuukausi koirien hoitoon. Syynä oli kyllä vähän liian rankka tutkimus eli leikkauksella jouduttiin ottamaan koepaloja. Ja sitten kaikkea muuta pientä mukavaa… Lykky mukana, ettei ollut syöpää vaan saatiin hoidettua. Ja vielä paljon hankalampia juttuja voi kuulemma sattua.

  Tykkää

  1. Voi kyllä koputtaa puuta ja toivoa parasta. Rotuvalintana kyllä nappiin mennyt, whippet on yleisesti ottaen terve rotu 🙂
   Onneksi selvisi ettei ollut syöpää! Meilläkin papalta otettiin neulakoe, kun joka kohtaan nousee patteja mutta äijä vaan kerää rasvaa pattien muodossa. Terveitä päiviä ja mahtavia lenkkejä aurinkoisessa talvimaisemassa!

   Tykkää

 3. Halvalla pääset koirien kanssa. Itellä on puolisen tusinaa akvaariota, ja jos pääsen alle 5k€ vuodessa, niin hyvin menee. Muistanpa vuoden milloin meni yli tuplana tuo. Tänä vuonna tein uudenvuodenlupauksen, että nyt puolitetaan tuo! Saa nähdä miten käy. 🙂

  Tykkää

 4. Koira voi kyllä imaista aika äkkiä rahat, jos sairauslista käy pitkäksi. Itse en ole myöskään vakuutuksia ottanut, mutta ei nyt hirveitä ole epilepsian lisäksi tullutkaan. Luottokortti on hyvä olla äkkitilanteita varten. Eläimet ovat kuitenkin perheenjäseniä, joten mielellään sitä maksaa siitä, että on niin ihana karvainen ystävä kotona. Tosin, lisäkustannuksia on tulossa, koska jos joskus ottaa lemmikin, niin yleensä ei enää ikinä osaa elää ilman ja joissain tapauksissa tulee otettua niitä lisää ja lisää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s