Vihreän kuulan valloitus

”Pääpaino on indeksirahastoissa ja ETF:ssä.” Heetkinen – sanoinko minä itse noin? Kyllä. Ajatusmaailmani omasta salkustani on, että pääpaino on indeksirahastoissa ja ETF:ssä. Olen kuitenkin melko varma, että tämä oma olettamani ei ole totta. Otetaan asiasta selvää.

ETF:n paikkaa pitää SXR8 eli BlackRock iShares Core S&P 500. Rahastoissa minulla on kasassa sekalainen sakki. On kaikkia superrahastoja, uutta Nordnet Smart 15-rahastoa, Handelsbanken USA Indeksiä, Franklin European Small-Mid Cap Growth Fund A. You got to love these names right? Omat sijoitukseni ovat painottuneet seuraavanlaisesti. Kuvio alkaa näyttää erehdyttävän paljon Vihreältä Kuulalta. Meinasin sanoa ”yäk”, mutta valehtelisin, sillä söin niitä töissä.

 

Näyttökuva 2018-12-2 kello 19.19.38

Näyttökuva 2018-12-2 kello 19.41.02

Pääpaino onkin nyt yksittäisillä osakkeilla – mikä luo paljon volatiliteettiä salkkuun. Se nyt ei sinällään haittaa, mutta uskon, että pidemmällä aikavälillä sydämen syke pysyy tasaisempana, kun salkun pääpaino on indeksirahastoissa ja ETF:ssä. Osa ensi vuoden sijoitussuunnitelma ”Valtaa sijoitussalkku pois vihreän kuulan vallan alta.”

Vuoden säästötavoitteisiin kuuluu ASP-tilin maksimointi, rahastojen osto ja varakassan ylläpito ja täydennys tarvittaessa. Olen aktivoinut kuukausisäästämisen niin, että joka kuukausi 200 € menee suoraan Superrahasto Ruotsiin ja Norjaan. Nämä valitsin sillä perusteella, että P/E-luku on näissä pienin tammikuussa superrahastojen kesken verrattuna. Kunhan vuosi ja säästäminen starttaa kunnolla aion myös aktivoida ETF-kuukausisäästämisen uudestaan. SXR8 löytyy entuudestaan jo salkusta ja sen keräämistä jatketaan näillä näkymin, koska sen hallinointikulut ovat vain 0,07 % (vs. Handelsbanken USA Indeksi 0,4 %). SXR8 varten tarvitsen päälle 200 € kuukaudessa, jotta saan ostettua osuuden. Jos rahaa on kuitenkin vähemmän, niin vaihtoehtona on myös Handelsbanken, koska sitä saa ostettua pienempinä paloina.

Näillä eväillä vihreän kuulan valloitukseen!

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s