Itsetuntotukka

Iski heikko itsetuntohetki ja katselin kulahtanutta tukkaani. Vaalea väri on muuttunut kellertäväksi, latvat hapsottaa ja tukka menee takkuun pelkästä aivastuksesta. Laitoin hoitoainetta tukkaani ja kerroin itselleeni, että kaikki järjestyy. Tukka sai takaisin kiiltonsa ja ei takkuuntunut. Kunnes muutama päivä myöhemmin huomasin selaavani hiusmalleja ja värejä netistä. ”Josko nyt kuitenkin kävisin kampaajalla päivittämässä tukkani tähän päivään.” ajattelin ja selailin upeita kampauksia tuntemattomien instagram-naisten päässä.

Unelmissani tukkani olisi 20 senttimetriä pidempi, olisi paksu ja kiiltävä. Hiusten väri olisi joku ihanan vaalea sävy, sopivasti ”auringon polttama”. Pääsin tukkaunelmissani jo niin pitkälle, että kävelin Kampissa erääseen kampaamoon kysymään olisiko vapaata aikaa nyt heti? Onneksi ei ollut. Kampaamon hinnasto on päätä huikaiseva. Pun intented. Olin heikolla hetkellä valmis maksamaan satoja euroja siitä, että joku laittaa itsentuntoni – eikun siis tukkani kuosiin. Jatkoin kuitenkin selailua Timmassa, valmiina antamaan kalliilla ansaitut rahani vaaleaa, kiiltävää ja upeaa tukkaa vastaan. Mitään mahtavaa tarjousta tai kampaajaa ei kävellyt vastaan. ”Jos nyt annan vain asian olla ja katsotaan myöhemmin uudestaan.”

Matkalla keskustasta kotiin selailin lähialueeni kampaamoita. Vastaan tuli mukavan oloinen kampaamo ja heillä oli 24/7-nettiajanvaraus. Mahtavaa! Monivärjäys ja leikkaus, joo otetaan siihen vielä Plex-hoito korjaamaan värjäyksen vaurioittamaa hiusta. Mikä logiikka ensin värjätä, että sitten voi korjata? Vapaita aikoja – kahden päivän päästä ja hinta 175 €. HEETKINEN! Olenko valmis laittamaan yli päivän palkan hiuksiini? Olenko valmis värjäämään tukkaani värejä, että voin muutaman kuukauden päästä olla taas samassa tilanteessa? Inhoan tätä tilannetta ja vääntöä!

Kaivoin kaapin kätköistä arganöljyn ja levitin sitä hiuksiini runsaasti. Kiiltoa ja suojaa. Upeutta ja runsautta. Perkeleesti itsetuntoa. En mene kampaajalle. Ainakaan tänään.

 

 

2 vastausta artikkeliin “Itsetuntotukka

 1. Mä kävin viime vuonna kerran leikkaamassa ja kaksi kertaa myös värjäämässä (eka kertaa yli viiteen vuoteen)! Olaplexin ainetta sai kotiin ostaa 40 euron puteleissa, olisko suht sama kuin se kampaajan tekemä hoito…?
  Nyt vähän harmittaa kun syksyllä hiukset värjättiin kokonaan ja mahdollinen juurikasvu näkyy. Tosin ei se vielä ainakaan.. Lisäksi pahinta on se, kun hiuksethan on kampaajalla kihartamisen jälkeen kivat mutta arjessa ei.. Saati nyt pipo-ja huivikaudella aina tiellä ja sähköiset..

  Jos pakko on värjätä niin suosittelen raitoja, halpa ylläpitää (joskin kallis teettää).

  Tykkää

  1. Yritän tietoisesti pitkittää tätä kampaajalle menoa. Raitoja tukkaan tosiaan tulee, jos värjätään. Muutaman kerran nuorempana erehtynyt värjäämään koko tukan ja joka kerta on ottanut aivoon jälkikäteen sen tyvikasvun kanssa. Balayage-raidat on parhaat, ei vaadi päivitystä pitkiin aikoihin ja tyvikasvu raidoissa ei näy niin selkeästi. Pipo päähän ja eteenpäin! 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s