Rahattoman naisen lukunurkkaus

Osalla joululoma voi olla aivan kulman takana tai ehkä muutama pyhäpäivä on vapaana työkalenterissa. Mikäpä sen parempaa, kuin napata konvehtirasia kainaloon ja suunnata viltin alle sohvalle hyvä kirja kainalossa. Nappaa tästä neljän kirjan suositukset ja valitse suosikkisi!

Timanttipesula

Kirjoittaja Unna Lehtipuu

Tim Ferrissin podcastissa kuulee usein kysyttävän kysymyksen, mitä kirjaa olet antanut lahjana/suositellut eniten? Nyt minulla on siihen oma vastaukseni. Tässä kirjassa on juuri sellaisia näkökulmia rahan käyttämiseen ja rahasta ajattelemiseen, joita olen kaivannut ja joita lahjoittaisin mielelläni eteenpäin. Olitpa sitten aloitteleva säästäjä tai osinkokuningas, on tässä kirjassa varmasti näkökulmia talouteesi ja elämääsi.

Kirja keskittyy kolmeen eri osa-alueeseen, raha, aika ja talentti. Jokaisen kappaleen lopussa on osio, jossa erilaisten kysymysten ja tehtävien avulla voit itse purkaa ja kyseenalaistaa omia näkökulmiasi, ajatusmallejasi ja vastaat esimerkiksi kysymykseen ”Millä tavoin raha on sidoksissa omanarvontuntoosi?”

Tämä kirja vaatii aikaa, sillä tehtäviä on paljon ja osa niistä vaatii pidempää pohtimista, sillä kaikki vastaukset eivät ainakaan itselläni olleet selkeitä. Pidin kirjan tavasta olla vuorovaikutuksessa lukijansa kanssa. Aika ja talentti-osiot ovat hyvä jatkumo raha-osiolle, sillä nämä kaikki ovat tavalla tai toiselle yhteydessä toisiinsa. Miten käytät rahasi, aikasi ja taitosi, tärkeimmät pääomamme, että voit rakentaa kestävän ja onnellisen elämän?

Millionaire Next Door: The Suprising Secrets of America’s Wealthy

Kirjoittajat Thomas J. Stanley & William D. Danko 

Löysin kirjan e-kirjana ja puhelimeni täyttyi kuvakaappauksista (29 kuvaa). Olin kuullut tästä kirjasta useamman kerran erilaisten podcastien kautta, mutta yllätyin silti todella positiivisesti. Kirja perustuu kirjoittajien haastatteluihin ja sisältää paljon taulukoita. Taulukot eivät kuitenkaan haittaa lukukokemusta, sillä data on kirjoitettu auki tekstiin.

Kirjassa tutustutaan miljonäärien elämään ja siihen, kuinka he ajattelevat rahasta ja kuinka he käyttävät ja säästävät sitä. Kirjassa ihmiset jaettiin kategorioihin netto-omaisuuden perusteella. UAW ja PAW, vapaalla suomennoksella UAW = taloudellisesti alisuoriutunut ja PAW = taloudellisesti ylisuoriutunut. Kerro ikäsi vuoden bruttotuloilla (lukuunottamatta perintöä) ja jaa tämä luku kymmenellä. Jos netto-omaisuutesi on laskukaavan tulo tai enemmän, voit onnitella itseäsi. Olet taloudellisesti ylisuoriutunut. Olitpa sitten ylisuoriutuja tai alisuoriutuja, saat kirjasta varmasti vetoapua omaan talouteesi.

Kirja tutkii miljonäärien elämää aina vaatetuksesta, autosta, budjetoinnista, asunnon ostamisesta, peloista aina lasten kasvatukseen saakka. Esimerkiksi ylisuoriutujat käyttävät lähes kaksi kertaa enemmän aikaa kuukausittaiseen taloudelliseen suunnitteluun, kuin alisuoriutujat!

Osa kirjan neuvoista tai tutkimustuloksista on jo vanhaa kauraa moneen kertaan pureskeltuna, mutta itse löysin joukosta monia ”ahaa!”-elämyksiä. Kirja on kategorioitu niin, että kun auton ostaminen on edessä, voi kerrata kirjasta miten miljonäärit ostavat ja ajattelevat autoista. Tai minkälaisia opetuksia he ovat siirtäneet tai haluavat siirtää omille lapsilleen. Kirja on sellainen, että siihen tulee varmasti palattua myöhemmin uudelleen.

Bonuskirjana joulupöytään isketään pari kevyempää kirjaa. Jos talouskirjoihin ei jaksa paneutua maha täynnä kinkkua ja joulukonvehteja, voit näiden kirjojen avulla laittaa mielikuvituksen lentoon.

Taikuri ja Taskuvaras 

Kirjoittaja Anniina Mikama

Taikuri ja Taskuvaras on trilogian ensimmäinen osa. Toinen osa ilmestyy vuonna 2019, eli vielä ei koko trilogiaa pääse ahmimaan kerralla. Kirjassa Mina varastelee kaduilla henkensä pitimiksi ja päätyy kohtalokkaalla tavalla Tomin seuraan. Tom on taikuri, jonka taikashowssa koneet heräävät eloon. Molempia jahtaavat menneisyyden selvittämättömät asiat ja kirjasta muotoutuu hyvä otteessa pitävä juoni. Niin kuin hyvän trilogian aineksissa, viimeisen kappaleen jälkeen huomaat istuvasti sohvan reunalla valmiina jatkotarinalle, pää täynnä kysymyksiä.

Uinuvat jättiläiset (osa 1) ja Heräilevät jumalat (osa 2)

Kirjoittaja Sylvain Neuvel

Trilogiaa pukkaa tässäkin ja millaista trilogiaa! Kanadalaisen kirjailijan scifi-trilleri on kirjoitettu dialogin muotoon ja voi jeskamandeera kuinka nopeasti kirjat tuli luettua! Ennen olisin sanonut, etten välitä scifistä, mutta nyt kyllä kelpaa. Pienenä hypetyksenä kirjan oikeudet on myyty 18 eri maahan ja Sony on ostanut kirjan elokuvaoikeudet. Lue ennen kuin pilaavat tämän elokuvilla!

Rose-tyttö löytää itsensä pyöräilyretken päätteeksi makaamassa valtavalta metalliselta kädeltä. Maan alta alkaa löytyä lisää valtavia, metallisia ruumiinosia. Siitä lähtee purkautumaan vyyhti, jossa salainen tutkimusryhmä alkaa koota osia ja selvittää esineiden alkuperää, jotka lopulta johdattavat tutkimukset maapallon ulkopuolelle. Dialogin muoto antaa kirjalle mahdollisuuden edetä nopeasti eteenpäin ja kiinnittää lukijansa kirjan henkilöhahmoihin erikoisella tavalla.

Trilogian viimeinen osa ”Ei enempää kuin ihminen” ilmestyy maaliskuussa 2019.

Jos sinulla on joulukonvehtien seuraksi kirjasuosituksia kommentoi alle ja laita hyvät kirjat kiertämään!

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s