Kaupungin paras naapuri

Onko sinulla naapuri, jolta löytyy akkuporakone lainaksi Ikean hyllyjen kokoamiseen? Se naapuri, joka hymyillen antaa sinulle kävelysauvat lainaksi uutta kuntokuuriasi varten? Se naapuri, jolta löytyy hauska lautapeli illanistujaisia varten? Se naapuri, joka lainaa nokkakärryt muuttoasi varten?

Mulla paras naapuri asuu alle kilometrin päässä. Sen luokse täytyy aina mennä tyhjän repun kanssa, koska aina sieltä löytyy jotain kivaa lainaan. Jep – paras naapurini on kirjasto. Kaikki nuo yllä luetellut tavarat saa lainattua kirjastosta! Kuinka mahtavaa ja vieläpä ilmaista, kun tavaran muistaa palauttaa ajoissa.

Rakastan lukemista. Olin pienenä aivan mahdoton lukutoukka ja muistan, kun luin Harry Potterin viimeistä teosta yömyöhään. Ei voi nukkua, ennen kuin tietää miten kävi! Parhaita lapsuuden muistojani on, kun äidin kanssa ajettiin pyörällä kirjastoautolle ja kotiin ajettiin reppu kirjoja pullollaan.

Pikkuhiljaa koulukiireiden vuoksi kirjojen lukeminen jäi vähemmälle – koulukirjoja ei lasketa.. En tajunnut, kuinka suuren osan lukeminen minusta muodostaa. Muutamia vuosia sitten tajusin, että voin jälleen vapaa-aikanani lukea vapaaehtoisesti kirjoja! ”Löysin” kirjaston uudelleen.

Tulevaisuudessa on pakko kiinnittää huomiota siihen, mitä omistat? Onko kaikilla pakko olla omaa akkuporakonetta, jos kerran kahdessa vuodessa joutuu ruuvailemaan jotain huonekalua kasaan? Jos muutan 5 vuoden välein, tarvitsenko omat nokkakärryt? Haluanko lukea kirjan ja jättää sen pölyttymään kirjahyllyyni? Mitä, jos ensi kerralla kun tarvitset jotain, tsekkaat ensin kirjaston hakukoneelta? Kirjasto on paras tapa hankkia lainaan tavaroita, joita tarvitsee harvoin tai satunnaisesti. Löytyykö akkuporakonetta? Tai uusinta sijoituskirjaa, jota kehuttiin? Kirjastokortti on yksi parhaista sijoituksista, mitä voit itsellesi tehdä!

Loppuviikosta julkaisen listan kirjoista, joita suosittelen joulupyhien täytteeksi!

Kirjasto on vaan paras. Ei mulla muuta. Mene kirjastoon.

”Many a book is like a key to unknown chambers within the castle of one’s own self.” 

Franz Kafka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s