11/2018

Jälleen kerran kuukausi on pyörähtänyt ympäri ja joulukuu starttailee. Tein ensimmäistä kertaa kunnollisen budjetin ennen, kuin marraskuu alkoi. Miten meni? Pysyikö kuluttaminen kurissa ja nuhteessa vai oliko etukäteisbudjetti huonosti laadittu?

Tulot 1462,12 € ja menot 1850,99 €

Säästöprosentti -27 % , voihan v-ttu.

Tällä vauhdilla tästä matkasta kohti taloudellista riippumattomuutta tulee piiiiiiiiiiiiiiitkä, ellei jopa loputon. 

Kun jälkikäteen katsoo, niin etukäteisbudjetointi meni loistavasti. Oli useampia juhlia ja illanviettoja, joihin budjetoin alkoholi, ravintola ja kulkemiskulut etukäteen. Homma toimi loistavasti! Vilkaisin puhelimesta ennen tapahtumaa, ”Illallinen perjantai – budjetti 40 €” ja sen mukaan sitten tilailin ruokaa ja juomaa. Etukäteisbudjetointi on jäädäkseen. Siihen käytetty muutama minuutti helpottaa kuukauden kulutuspäätöksiä huomattavasti!

Mikä sitten veti budjetin miinuksen puolelle. Se – mitä ei oltu ajateltu etukäteen ja budjetoitu. Black Friday pääsi nahan alle viime hetkellä ja aiheutti suuren loven kukkaroon. Kirjoitan tästä ostoksesta ihan oman postauksen, koska yritän syventyä paremmin kysymykseen ”Miksi ostin taas urheiluvaatteita?” Kyllä, niitä hemmetin urheiluvaatteita jälleen. Lupasin, että tämä on nyt viimeinen kerta ja annoin palaa kunnolla.

Viimeiset 3 kuukautta on nyt liidelty miinuslukemilla säästöprosentin suhteen. Rahat olen pihistänyt käyttöön itseltäni. Käteisvarantoja osakesalkusta ja maksettuja korkoja FellowFinancesta on kähmitty käyttötilille paikkaamaan aukkoja. Luottokortti on pysynyt visusti poissa käytössä ja se on ollut hyvä päätös. Maksoin vaateostokseni pankkikortilla. Oli huojentavaa nähdä pankkitilin saldon muutos heti ja todeta, että loppusummalla täytyisi sitten pärjätä. Ei niin, että kuukauden päästä luottolasku ilmoittaa, että ”Hei, muistatko sen heikon hetken silloin perjantaiaamuna? No tässä olis tää lasku siitä.”

Netto-omaisuus oli kokenut tässä kuussa pientä kolausta ja laskenut -3% viime kuukauteen verrattuna. Osakekursseilla on ollut aaltoilua ja Bitcoin-markkinoillakin on tapahtunut jonkunlaista myllerrystä. Sellainen ei haittaa, koska keskittyminen on nyt säästöprosentissa ja budjetoinnissa. Jostain syystä olen todella innoissani vuosibudjetin tarkastelusta ja ensi vuoden budjetin suunnittelusta. Enemmän konkretiaa tälle koko hommalle.

 

Näyttökuva 2018-10-17 kello 11.04.50
http://www.instagram.com/vainsijoitusjutut/

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s