Verokortti kuosiin

Aah – se ihana tunne, kun palkkakuitti tipahtaa sähköpostiin. Rivi riviltä tarkistus, että tunnit ja lisät on laskettu oikein. Paitsi, että mitä?! Viivan alle jäi vain noin vähän? Mitääh! Ja kappas. Vuoden tulorajat ovat ylittyneet ja lisävero pamahti kehiin. Taidan lisätä ensi vuoden taloussuunnitelmaan kolmen kuukauden välein veroprosentin tarkastuksen, niin säästyy tällaisiltä ”yllätyksiltä”.

9.11. alkaen vero.fi sivustolla pääsee kirjautumaan uudistuneeseen OmaVero-palveluun ja näin ensikokemukselta se on loistava! Kaikki tulot ja vähennykset ovatsivustolla selkeästi. Kohta kohdalta edetessä on helppo käydä läpi mitä osinkoja, bruttotuloja ja veroja olen saanut tai maksanut. Loppuvuoden tulot on arvioitu uudestaan ja veroprosenttikin tipahti 12 % alaspäin! Money – please come home!

Mutta eikö veronpalautus näyttäisi hyvältä ensi vuoden joulukuussa? 

Kyllä ja ei. Esimerkiksi tänä vuonna Rahaton Nainen saa veronpalautusta yli 1000 €. Jee – joulun lomamatka kuitattu veron palautusrahoilla. Nooou – tämä 1000 € olisi voinut vuoden aikana kasvaa MINULLE korkoa ja lisätuottoja. Nyt se on ollut vuoden valtion käytössä – lainassa. Vuonna 2018 veronpalautuksen korko on 0,5 %. Jos olisin sijoittanut nämä rahat salkkuuni – olisi korko ollut vuoden aikana 3,92 %. Kiitos lokakuun myrskyisät aallot pörssimarkkinoilla.

Tavoittelen rahoilleni suurempaa tuottoa, kuin mitä valtio veronpalautuksille maksaa. Siinäpä siis syy, miksi vuonna 2019 tarkastan veroprosenttini säännöllisemmin!

Ota palkkakuittisi ja suuntaa http://www.vero.fi ja tarkista loppuvuoden veroprosentti sinulle suotuisaksi! Eihän kukaan niitä mätkyjäkään halua. Vai haluaako?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s