10/2018

Katsaus 10/2018, odotettavissa vähän tuloja, suuri pankkiryöstö vararahastosta ja kasa menoja. Lisäksi osakekursseilla on ollut pientä meren käyntiä, joten nähdään, kuinka paljon netto-omaisuudesta on sulanut pois. Vai onko? 

Lokakuussa tuli vähemmän palkkaa, koska Rahaton Nainen halusi pitää syyslomaa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi voinut tehdä sittenkin töitä. Mutta toisaalta, sain nauttia täysin siemauksin lämpimästä syyssäästä ja ihailla, kuinka vaahteran lehdet vaihtoivat ylleen syyskauden hehkuvat värisävyt. Nyt lehdet ovat tippuneet ja pelkät puunrangat leijuvat horisontissa.

Tulot 901,65 €

Menot 1457,92 €

Säästöprosentti kuolettava – 62 %

Hyytävää halloween-tunnelmaa pankkitilin puolella. Nyt ystävät hyvät, on hyvä todeta, että vararahastosta on hyötyä. Nordnetin käteiskassasta tuli nyysittyä euroja tämän kuukauden menoihin ja ei tarvinnut tukeutua luottokorttiin missään vaiheessa! Ja saanen hehkuttaa, että paheeseeni vaatteet meni 0 € ja ravintolaan vain 29,04 €! Olen melko tyytyväinen menojen määrään myös yleisesti. Kyllä tuosta vielä muutaman satasen saa höylättyä kevyesti pois, mutta suunta on parempi kuin aiemmin tänä vuonna.

Netto-omaisuus sai aikaan hyytäviä kylmän väristyksiä selkärangassa, koska osakekursseja on leikattu rajusti moottorisahalla. Punaista on kaikkialla! Ensimmäiset juoksevat jo kauhusta kiljuen pois markkinoilta. Netto-omaisuudestani oli sulanut noin 9700 €. Päätin ostaa käteiskassallani KONE Corporation osakkeita hintaan 41,73 €. Sen lisäksi superrahastot ja ETF menivät kuukausisäästönä, kuten tavallisestikin.

Kurkistin Shareville-keskustelun innoittamana rahastojen P/E-luvut ja karsin nyt kuukausisäästöstä pois Superrahasto Tanskan ja Superrahasto Suomen. Miksi?

P/E on toiselta nimeltää voittokerroin. Vähän niinkuin raveissa, jos joku on erehtynyt laittamaan eurojaan hevospeleihin. Osakeyhtiön hinta jaetaan tuloksella. Suomennettuna sen voi helposti käsittää niin, että kuinka monta vuotta kestää, että yritys tuottaa voittoa siihen sijoitetun rahan verran. Mitä isompi luku, sitä pidempään saa odottaa. Jotain pientä viilausta halusin salkkuuni tehdä ja tämä vaikutti mukavalta ja helpolta tavalta säätää jotain, ihan vain säätämisen ilosta.

Vielä loppuun arkielämän ihmettelyä. Olen käyttänyt ruokaostosten suunnitteluun foodie.fi sivustoa. Sen kautta saan haettua ja muodostettua edullisimpien tuotteiden mukaan ostoslistani. Valmiin kauppalistan kanssa kaupassa käynti on nopeaa. Heräteostosten määrä pienenee ja näen arvion paljonko loppulaskuksi tulee. Nyt listalla oli pizzatarvikkeita ja loppulaskun arvio oli 15,29 €. Ei paha!

Päädyin kuitenkin ostoksille lähikauppaani ja loppulaskun summaksi samoilla tuotteilla ja kaupan edullisimmilla vaihtoehdoilla hintaa tuli 21,85 €! Ensi kerralla siis teen ostoslistan kuten ennenkin ja suuntaan Prismalle saakka. Prismasta ostaessa olisin säästänyt noin 30 % rahoistani.

Mahtavaa loppuviikkoa ja hyytävän ihanaa pyhäinpäivää kaikille!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s