9/2018

Päivän kysymys on, miksi Spotify tarjoaa minulle viron kielisiä biisejä Viikon suositukset-biisilistalla? Värvääkö Bigbank alitajuisesti uusia asiakkaita soittamalla hyviä virolaisia biisejä Spotifyn kautta, nyt kun Bank Norwegianin korko on tippunut 0,75%? Bigbank maksaa korkoa 0,50-2,50 % riippuen talletusajan pituudesta. 

Syyskuu, eihän se mennyt suunnitelmien mukaan. Menot 1668,70 € ja tulot 1482,94 € ja säästöprosentti tuhlausprosentti oli hurjat -13%.. Lisäksi äsken postilaatikosta tipahti lasku luottokortista, jota en ole käyttänyt vuoteen. Muistan silpunneeni kortin palasiksi muuton yhteydessä, eikä käynyt pienessä mielessä, että pankille olisi hyvä ilmoittaa asiasta. VIRHE! Tästäkin opetuksesta tuli sitten maksettua 12 euroa. Kuukaudessa luottokortista pitäisi vielä pankille maksaa 4 €! Ei kiitos ilmaiseksikin saa. Toinen virhe oli, kun saatiin ikkunan tiivisteet vaihdettua ennen syksyn kylmyyttä. Varattiin vaan joku firma hoitamaan homma ja jälkikäteen manattiin kuinka kallis lasku perästä tuli! Kilpailutus väistyi ”kiireen” tieltä ja se näkyi loppulaskussa.

Kuukauden positiiviset asiat

  1. Irtisanoin vihdoinkin salijäsenyyden! Eihän tämä prokrastinointi kestänyt kuin 3 kuukautta..
  2. ASP-tilin avaaminen ja maksimitalletus Q3/2018 tehty!

Yksittäisiä ostoksia, joita olisi voinut karsia tässä kuussa on vähän, oikeastaan vain yksi. Ravintolakäynnit 102,10 €. Muu kulutus (salijäsenyyden viimeistä erää lukuun ottamatta) oli järkiostoksia.

Näyttökuva 2018-10-3 kello 14.18.08

Koen joka kuukausi, että näistä katsauksista saa vähemmän ja vähemmän irti. Huomaan, että alkuun sain niistä paljon irti karua totuutta ja pystyin pohtimaan kuluttamistani tarkemmin. Toisaalta, suunta ei ole vielä oikea, joten työtä ja pohdittavaa riittää! Nyt kun  säästäminen ja karsiminen alkaa olla järkevämmällä tasolla voidaan siirtyä seuraaviin askelmiin. Tienaa enemmän ja tee suunnitelma ensi vuodelle.

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “9/2018

  1. Mä en ymmärrä miten voin olla sun blogissa vasta nyt! Selaisin kiireen vilkkaa silmäillen tekstejä alaspäin ja ihmettelen, miksei me tunneta! 😀 Kuulostat aivan huipputyypiltä ja nyt alan lukemaan sun blogia tarkemmin.

    Tykkää

    1. Kiitos ja tervetuloa! Tää on pikkuhiljaa muotoutunut ja kirjoittaminen lähtenyt vasta nyt paremmin käyntiin 🙂 Mä oon nauttinut sun blogin lukemisesta. Ihana saada henkistä tukea muiltakin jotka ihmettelee miksi koira vei kaikki rahat!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s