Käteiskassa polttelee? 5000-haaste!

Minulla tulee välillä hetkiä, jolloin käteiskassa polttelee. Pörssikurssit piirtävät ihania viivoja ylöspäin, all time high ja vihreät numerot kertovat, että nousukiito on päällä. Tekisi mieli ostaa jotain, ihan vain ostamisen ilosta. Samaan aikaan takaraivossa Warren Buffett kuiskailee, että silloin kun muut ryntäävät markkinoille, pitää ottaa jäitä hattuun. Onko nyt aika laittaa jäitä hattuun vai onko tämä vasta alkusoittoa jollekin pidemmälle nousukiidolle?

Koska pienet projektit saavat mieleni pois ostamisen himoista, kehitin itselleni 5000 € säästökilpailun. Tarkoitus on säästää 5000 € mahdollisimman nopeasti. En keksinyt parempaakaan paikkaa rahoille, joten siirrän ne Bank Norwegianin tilille kasvamaan pienen pientä korkoa. Aluksi ajattelin, että nämä rahat ovat matkailurahoja, mutta nyt minusta tuntuu, että nämä rahat ovat Buffetin kuvailema kullan keruuastia. Tässä eräs lempilausahdukseni tältä pörssimaailman konkarilta.

”Every decade or so, dark clouds will fill the economic skies, and they will briefly rain gold. When downpours of that sort occur, it’s imperative that we rush outdoors carrying washtubs, not teaspoons. And that we will do.”

Haluat sitten säästää pörssikurssin korjausliikettä kohden, matkaa varten tai hätärahastoa itsellesi, voit liikahtaa tänne ja ottaa talteen säästötaulukon.

How to save $5,000 with the 52-week money challenge

Itse muokkasin taulukko vielä niin, että laitoin kaikki summat isolle A4-paperille ja laitan tarran aina summan päälle, jonka olen siirtänyt säästöön. Palkan tultua laitan mahdollisimman isoja summia syrjään ja kuukauden aikana siirrän lisää pienempiä summia, jos niitä ilmaantuu. Tällä hetkellä olen saanut säästöön jo 25% loppusummasta!

Jostain syystä tähtitarrat saavat tämän hikipingon hymyilemään ja jos 2 € tarra-arkki saa minut säästämään 5000€ helpommin, niin I’m in! Otatko haasteen vastaan?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s