It’s a FI Countdown!

Mad Fientist pitää loistavaa podcastia taloudellisesta riippumattomuudesta ja hän haastattelee useita mielenkiintoisia henkilöitä taloudesta ja elämästä. Olen pitänyt Mad Fientistin tyylistä puhua myös paljon ”eläkkeelle” jäämisen henkisistä puolista. Onkin mielenkiintoista kohta kuunnella hänen uusin podcast-jaksonsa. Oltuaan 2 vuotta irti normaalista työelämästä Mad Fientist raottaa salaisuuksien vyyhtiä. Mitä hän on tehnyt? Juonut olutta terassilla ja lukenut kirjoja päivät pitkät? Vai kehitellyt lisää upeita graafeja ja laskureita? Voin viihdyttää itseäni ja laskea, milloin minä voisin jättää työelämästä! Samalla ihmettelen myös, kuinka saankin niin paljon intoa tehdä ja tutkia näitä graafeja. Tylsää kenties? Pitäisikö hankkia uusi harrastus? Vai olla tyytyväisenä excel-taulukkojen suuri fanityttö?

Näyttökuva 2018-8-15 kello 14.03.46

Tällainen graafi tuli, kun syötin vuoden menot, säästöt ja netto-omaisuuden (7/2017-7/2018). 7 vuottaja 9 kuukautta kuulostaa aivan liian lyhyeltä ajalta, mutta ehkä ihminen ei vieläkään käsitä korkoa korolle efektin mahtia. Mene ja tiedä. Arvio tässä sijoitusten kasvulle on 7,1 % ja nostoprosentti taloudellisesti riippumattomana 3,9 %.

On mielenkiintoista jatkaa tietojen syöttämistä kuukausittain Mad Fientistin laboratorioon ja katsoa, miten laskurin päivät vähenevät. Vielä joku päivä tuossa lukee FI Date NOW!

https://lab.madfientist.com/sign_up

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s