7/2018 katsaus ja ostosten työtuntihinta

Heinäkuun katsaus puoli kuukautta myöhässä. Ajattelin jo, että en enää tee kuukausikatsausta. MUTTA! Minun on pakko katsoa kulutustani edelleen suuren ja tuomitsevan suurennuslasin läpi. Joten paras tapa on lyödä luvut tiskiin ja olla rehellinen itselleen. Heinäkuu meni hyvin. Kokonaisuus on jo kunnossa, mutta tottakai löydän monia kategorioita, joista olisi voinut höylätä hyvän siivun rahaa säästöön.

Näyttökuva 2018-8-14 kello 22.59.33 ei siis elokuu 2018, niinkuin hienosti exceliin rustasin…

Näyttökuva 2018-8-14 kello 22.55.38

Tulot olivat tässä kuussa 2228,38 € ja säästöprosentti 39 %. Ravintolaan meni edelleen yli 100 €, tästä puolet olisi voinut jättää syömättä. Toinen puolikas syötiin ystävän kanssa, joten siitä ei säästetä. Sekalaiseen kategoriaan upposi muun muassa 70 € edestä lakanoita ja pyyhkeitä.

”Mutta nämä oli alennuksessa!” Aivan törkeän huono argumentti. Ei mene läpi. Täysi fail. ”Ne sopii sisustukseen ja nyt lakanat on harmoniassa.” Siis mistä näitä tulee, vielä huonompi argumentti. Miten lakanat edes voi olla harmoniassa?! Sali-kategoria jäi vielä höyläämättä, se on edelleen tekemättömien listalla. Säästöä tulisi heti 29,90 € kuussa. Kevyellä matikalla tässä kuussa olisi tullut säästöä noin 150 €, jos olisin edes minuutin miettinyt, ennen kuin tein ostopäätökseni. 

Hetki, kun meinaat kulkea autopilotilla elämän läpi ja käsiisi tarttuu tavaraa kauppojen hyllyiltä. PYSÄHDY! Hengitä. Ja käytä rationaalisia aivojasi. Tarvitsetko? Pystytkö elämään ilman? Onko sinulla jo tällainen? Jos et osaa vastata tähän kysymykseen Kyllä tai Ei, käy tarkistamassa kotoa! Et osta varmuuden vuoksi, JOS kotona ei ollutkaan. Tulet takaisin, kun olet varma. Silti tekisi mieli ostaa? Seuraavaksi voisit kaivaa laskimen esiin.

Paljonko minun pitäisi tehdä töitä, että voin ostaa tämän tuotteen?

Eli vastaataan nyt kysymykseen, kuinka pitkäksi aikaa lukitsen itseni työnteon vankilaan, jotta voin valistaa koko kansakunnalle omistavani uudet harmoniset, oikeaa sävyä olevat lakanat ja pyyhkeet!

Tuntipalkkani vaihtelee, koska saan työsopimukseen kuuluen erilaisia lisiä, mutta lasketaan tämä nyt helpolla ja kuvitellaan, että tuntipalkkani olisi 20 €/h.

Case 70 € harmoniset lakanat ja pyyhkeet

20 € tuntipalkalla saisin työskennellä

(70/20) = 3,5  

 3 tuntia ja 30 minuuttia, että summa on kasassa. 

3 tuntia ja 30 minuuttia, jonka olisin voinut käyttää pyöräilyyn, lukemiseen tai säästöjen kerryttämiseen kuluivat nyt oikeaa värisävyä korostaviin pehmeisiin puuvillalakanoihin ja sävy sävyyn täydentävien pyyhkeiden ostamiseen. 

Olen joskus lukenut jostain, että tätä kyseistä metodia voisi käyttää myös pitkittämään ostopäätöstä. Jos minulla menee 3 tuntia ja 30 minuuttia töissä siihen, että voin maksaa nämä lakanat, niin minun kuuluisi ennen ostopäätöstä pohtia 3 tunnin ja 30 minuutin ajan ostaako vai eikö ostaa? Miten olisi käynyt, jos olisin malttanut mieleni ja tullut seuraavana päivän uudestaan? Sitä emme saa tästä ostokerrasta tietää, koska odotin 4 sekuntia, ennen kuin tarrasin epätoivoisesti kiinni tuotteeseen. En ostanut lakanoita, vain ostin sisustusta, värejä, jotka eivät riitele muiden asunnon värien kanssa. Ostin hyväksyntää vierailta, jotka arvostelevat asunnon harmoniaa. Ostin aikuisuutta, viemällä keräykseen vanhemmilta saadut lakanat uusien tieltä. Ostin turhautumista, kun jälkikäteen mietin menetettyä säästöä. 

Kuinka paljon sinun viimeisin ostoksesi maksoi työtunteina?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s