Heinäkuun suunta

Jotta muutos onnistuu, tulee ottaa pieniä askelia TAI laittaa tavoitteet kattoon ja rämpiä muutaman viikon jälkeen epätoivon tuskassa eteenpäin. Tällä tavoin tavoite menee täysillä maaliin tai jää alkutaipaleelle. Heinäkuussa säästän – suunnitelma oli:

  • irtisanomalla salijäsenyyden – olen edelleen kuntosalin jäsen ja ei, en ole käynyt salilla – EPIC FAIL
  • luottokortti jäähylle – muutaman oston tein luottokortilla – mutta nyt siirretty kirjekuoreen ja kirjekuori on liimattu kiinni. GOOD JOB! Kumma kuinka näinkin fyysinen este luo heti suuren henkisen esteen ottaa luottokortti jälleen käyttöön.
  • kertyneen käteisen käyttäminen viihteeseen – kaik män! 
  •  ”älä osta mitään”-heinäkuu – Enpä. Ostin lakanat, pyyheitä, ruokaa ja kävin myös ulkona syömässä. FAIL!

Tunnen kuitenkin onnistuneeni, koska säästöprosenttini oli huikeat 39 %!

Tässä kuussa ajatukseni ovat kääntyneet oikeille raiteille ja ChooseFI-podcast on viihdyttänyt minua työmatkoilla. Olen saanut inspiraatiota elää jälleen säästäväisesti ja koen haasteiden olevan oikea tyyli minulle edetä kulutuksen suosta kohti säästävää elämää.

Ensi kuukauden tavoitteet halusinkin laatia enemmän elämänlaatua parantavien asioiden kannalta.  Miten täyttää aika asioilla, joista oikeasti nauttii ja tulee onnelliseksi? Matka kohti taloudellista riippumattomuutta pitää paljon sisällään itsensä tutkiskelua. Mitä haluan elämältä? Mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi? Kuinka voin viedä itseni mukavuusalueen ulkopuolelle ja kehittyä? Mikä on se kutsumusammatti, jota teen intohimon palo silmissäni? Heinäkuussa olen elänyt mukavuuden aikakautta ja sohva ja tutut ohjelmat ja blogit ovat tulleet liiankin tutuiksi.

Päätin jakaa elokuulle neljä tavoitetta, yksi kutakin viikkoa kohden.

Viikko 1: Puhelin- ja tietokonelakko.

Olen nyt viimeisen viikon ajan aloittanut aamuni kahvilla ja sijoitusblogeilla. Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirjaa olen ahminut joka aamu https://inssinosingot.blogspot.com ja valitettavasti aamukahvi on venynyt usean tunnin mittaiseksi. Kiitos Riku upeista kirjoituksista! Onneksi niitä on vielä monta lukematta.

Puhelin ja tietokone pois viikon ajaksi. Viikon lopussa raportoin sitten, mikä fiilis ja mitä keksin somettamisen tilalle.

Viikko 2: Polkupyöräseikkailu 

Olen huomannut, että polkupyöräily ja uusien alueiden tutkiminen yhdistettynä, tuottavat minulle suurta iloa. Löydän upeita hiekkateitä, joilla voi viilettää uusiin paikkoihin. Voi löytää uuden uimarannan ja polskauttaa uimaan kesken pyöräilyn. Siispä toinen viikko pitää sisällään vähintään 3 polkupyöräilyseikkailua!

Viikko 3: Metsäretriitti

Kesäloma! Suuntana Koli ja Herajärven kierros. Tässä vaiheessa puhelin heitetään Herajärveen, koska puhelinlakko on saanut minut jo irroittautumaan puhelimesta. Tavoitteena nauttia alkukantaisesti metsästä, itikoista ja kaikesta siitä rauhasta, mitä metsä tuo ihmissieluun.

Viikko 4: Minimalistin myyntiviikot

Kaapeista voisi löytyä jotain, millä ei enää ole arvoa minulle. Siispä säästämistä minimalistin kulmasta. Kaappien siivous ja tavaraa myyntiin.

Ihanaa ja hikistä elokuuta kaikille! Muista haastaa itseäsi!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s