Katsaus kauppakuittiin

Tämä kauppakerta osui miehen maksettavaksi, mutta listaan kuitenkin oman ostoslistan mukaiseni ruuat tänne ja katselen, että mitä voisi muuttaa vai menikö ostokset nappiin?  Nämä ostokset on tehty Prismassa.

Näyttökuva 2018-6-30 kello 18.32.50

Hot Sauce on ostettu ihania kukkakaaliwingsejä varten, edullista ruokaa ja tulinen kastike kestää jääkaapissa pitkän aikaa käytössä. Kalakastiketta ei ollut pienemmissä pakkauksissa, joten ostin isomman. Toisaalta aasialaista ruokaa tulee välillä tehtyä, niin tulee pullo varmasti käytettyä.

Deodorantti ja shampoo loppuivat samaan aikaan, joten nekin löytyvät tällä kertaa kauppalistalta. Shampoona käytän Urtekram-shampoota, ei ole hinnalla pilattu ja ainakin allekirjoittaneella toimii hyvin.

Lohta tulee ostettua harvoin, mutta koska meille on tulossa vieras, ajattelin tehdä lohta ja riisinuudelisalaattia. Lisäksi tästä ruokalistalta valmistuu meloni-halloumsalaatti ja kylkeen grillimakkaraa. (K-Ruoka-app kautta löydetyt reseptit) Maalaisranskalaisia hamstrasin pari pussia pakkaseen, koska kyseinen merkki ”Mummon” on vaan todella toimiva ja hyvää!

Tuoreet yrtit on harvoin listalla, mutta koskaan en niiden ostamista kadu. Jos yksilö on vahva, se kasvaa ikkunalaudalla vielä useaan kertaan lisää, kunhan sille antaa vettä tai jopa istuttaa ruukkuun.

Jos olisin tehnyt nyt jälkiviisaana ja vähemmän nälkäisenä jotain toisin, olisin vaihtanut lohen edullisempaan kalaan, jättänyt vesimelonin kauppaan ja ostanut vähemmän ranskalaisia. Maustekurkun ostin valmiissa paketissa, mikä tarkoittaa ainakin triplahintaa normaaliin verrattuna. Italialainen rucola oli loppu, joten ostin kallimpaa suomalaista. Tähänkin olisi voinut tehdä jonkun toisen vihersalaattiratkaisun, mutta aivotoiminta ei ollut ihan mintissä.

Herrrkulliset Kukkakaaliwingsit

kokonainen kukkakaali
0,5-1 dl maitoa (kaura, cashew, lehmä)
1 dl vettä
0,75 dl jauhoja
2 tl valkosipulijauhe
2 tl sipulijauhe
1 tl kuminaa
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl voita
Texas Pete-kastiketta noin 1 dl

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Tee samalla uunin lämmityksellä esimerkiksi makaronilaatikko ja säästä lämmityskuluissa.

Leikkaa kukkakaalin pää sopiviksi palasiksi, pese tarvittaessa. Sekoita kulhossa maito, vesi, jauhot ja mausteet (ei kuitenkaan Texas Pete-kastiketta!). Upota kukkakaalin päät seokseen. Nostele leivinpaperin päälle ravistaen hiukan ylimääräistä taikinaa pois. Paista uunissa noin puoli tuntia, kääntäen puolessa välissä kukkakaaleja. Sulata voi kattilassa, nosta kattila syrjään ja lisää Texas Pete. Sekoita. Ota kukkakaalit nyt uunista ja pyörittele ja kuorruta kukkakaalit Texas Pete-kastikkeella. Siirrä takaisin uuniin ja paista vielä puoli tuntia, jälleen kääntäen puolessa välissä.

Valmis. Nam! Voi dipata kermaviiliin, jos tykkää.

 

Jälkiviisaus 9 päivää myöhemmin.

Jääkaapin perukoilla vesimeloni on edelleen pakkauskääreissä. Epäilyttävä meloni, jää syömättä. Ei enää vesimelonia tähän talouteen. Minttu kasvaa ikkunalaudalla edelleen tyytyväisenä, mahtavaa!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s