06/2018

Taas alkaa olla excel-taulukko pyöriteltynä. Tuloja oli tässä kuussa selvästi vähemmän, sillä viime kuussa pidin lomaa ja töitä oli vain kuutena päivänä.

Menopuolella suuri erä humpsahti koiriin. Perhe lisääntyi yhdellä otuksella ja alkukustannukset ovat olleet taivaissa. Suurin menoerä oli koiran ostohinta. Sain kasvattajalta -25% alennuskupongin koiran ruokaan, joita kävin hakemassa varastoon kummallekin koiralle. Molemmat kävivät myös eläinlääkärillä tässä kuussa. Kesäkuussa oli ystäväni häät, jota kautta kertyi hiukan ylimääräisiä menoja tälle kuulle. Lentojen varaaminen jäi viimetippaan ja lentokulut ovat sen mukaiset. (Note to yourself: Ole ajoissa ensi kerralla!)

Rahareikäni ravintolat ja urheiluvaatteet nostivat taas tässä kuussa päätään kulutustaulukossa, vaatteita ostin tällä kertaa poikaystävälleni. Kaikkein pelottavinta oli, että minun täytyi melko pitkään miettiä, että mitä ihmettä olen urheilukaupasta mennyt taas ostamaan. Kulutus sillä puolella tuo selkeästi hetken mielihyväpuuskan, koska jo kahden viikon jälkeen olen unohtanut kyseiset ostot. Puhelinlasku myös venähti normaalia suuremmaksi, koska ylitin ulkomailla tiedonsiirtorajan. (Note to yourself: Ensi lomalla puhelin kiinni ja pois näkyvistä, mieli lepää ja rahaa säästyy)

 

 

Tulot 1146,37 € ja menot yhteensä 3300,44 €, säästöprosentti -187 % eipä tällä paljon tuuletella.

Näyttökuva 2018-6-29 kello 13.26.43
Vuoden 2017 keskikulutus oli 1700 €/kk. Vuoden 2018 keskikulutus tällä hetkellä 3200 €/kk.  Tulevaisuuden rahaton nainen! Suuntaa muutettava – heti. Kun punainen viiva ja keltainen viiva kohtaavat, olen periaatteessa taloudellisesti riippumaton.

 

Henkisesti olen motivoitunut jatkoon. Olen viimeisen viikon aikana lukenut paljon talous- ja säästämisblogeja ja hakenut säästämismotivaatiota niistä. Konkreettisia säästöjä aion tehdä heinäkuussa seuraavin tavoin

  • irtisanomalla salijäsenyyden – viimeiseen 2 kuukauden aikana oeln käynyt salilla kerran. Salikäynnin hinnaksi kertyy tuolloin 59,8 €! Ulkosalit, lenkkipolut, jooga ja pyöräily saavat toimia kesän ja syksyn yli.
  • luottokortti jäähylle – aiemmin sanoin jättäväni luottokortin hyllylle. Se kuitenkin kulki mukana lompakossa – virhe. Nyt kortti on siirretty fyysisesti syrjään ja piiloon.
  • kertyneen käteisen käyttäminen viihteeseen – ystäväni on tulossa meille kylään ja puhe oli käydä ravintolassa. Minulle on kertynyt käteistä kotiin tarkalleen 65,75 € ja annoin itselleni luvan käyttää ne ravintolaan.
  • muilta osin on ”älä osta mitään”-heinäkuu – aion syödä ruokavarastoja tyhjäksi ja ostaa vain tarvittavia asioita, koirille täytyy ostaa puruluita ja yksi täydennysrokotus on heinäkuussa. Itselleni ostan deodoranttia. Laitan S-kortille 100 € ja sen kanssa eletään.

Olen valmis, heinäkuu, bring it on!

image1

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s