Munat sijoituskorissa

Tänään heräsin ajatukseen, että kuinkahan minun munani ovat sijoituskorissa? Olin tehnyt 8/2017 sijoitusjakauma taulukon ja silloin tilanne oli seuraavanlainen. Pääpaino rahastoissa ja osakkeissa. Kuulin Bitcoinista kesäkuussa 2017 ja laitoin siihen pienen siivun kiinni. ”Musta hevonen, jos ei muuta.” ajattelin. Tavoitteenani oli lisätä säästöprosenttia ja ripottelin rahaa aina fiiliksen mukaan eri kohteisiin. Käteisen määrä oli selkeästi suurempi, kuin normaalisti ja olen nykyään yrittänyt pitää käteisvarantoni minimissä.

jakauma1

Kun kelaan nyt vuoden eteenpäin, olen saanut sijoituskoriini muutakin kuin hallinnointikuluiltaan järkeviä rahastoja. Tyrkkäsin rahaa säästötilille, jotta minulla on rahaa yllättävien tilanteiden varalle.  Löysin Fellow Financen ”uudelleen” vuoden 2017 kokeilun jälkeen ja päätin siirtää enemmän rahaa sinne, yrityslainat pääpainolla. Sitten löysin Invesdorin ja haalin lisää mustia hevosia talliini.

Olen nuori, alle 30-vuotias nainen. Eli sijoitusaikani on kymmeniä vuosia, jos elämä minulle päiviä suo. Mustien hevosten talli on tehty ajatuksella ”Jos häviän kaiken, niin ei harmita, eikä talous kaadu.” Ajattelen tätä sijoitusaluellta enemmänkin harrastuksena. On mukava seurata uusien pienten yritysten nousua ja kehittymistä. Bitcoin-teknologia on mielenkiintoista ja välillä niin raskasta koodarien höpinää, ettei siitä meinaa ottaa mitään selvää. Pääpaino on osakkeissa ja rahastoissa 76%, sillä koen ne helpoimmaksi tavaksi säästää. Minulla menee joka kuukausi automaattisesti rahaa muutamaan eri rahastoon ja ETF-rahastoon.

Tällä hetkellä olen tyytyväinen salkun painotuksiin, enkä aio siihen tehdä näillä näkymin mitään muutoksia. Loppuvuoden tavoite on nostaa säästöprosenttia 40-60 % kuukaudessa. Viime kuussa säästöprosenttini oli huikeat -210%… Ei näin.

 

jakauma
Varallisuusjakauma

 

Toiseen kaavioon lisäsin vielä opintolainani, joka kattaa nyt 2% varallisuudestani. Tämä on seuraava projektini ja uskon, että paneudun siihen enemmän vuonna 2019.

 

Näyttökuva 2018-6-28 kello 13.43.34
Opintolaina + omaisuus

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s