Säästämisen kipinä

Säästäminen minulle on opetettu jo lapsena. Kuukausisäästöön on kertynyt vuosien varrella 50-200€ kuukaudessa, riippuen työtilanteesta. Virallisesti säästökärpänen iski minuun kuitenkin vasta myöhemmin, tarkalleen vuonna 2016 helmikuussa. Silloin sijoitin ensimmäisen kerran rahaa osakkeisiin ja sille tielle jäin. Innostuin säästämisestä enemmän ja aloin tutustua blogeihin, sijoituskirjallisuuteen ja säästämisen saloihin. Sitä halusi ahmia kaiken tiedon sisäänsä ja syöttää jokaisen ylimääräisen euron säästöön. Välillä niinkin innokkaasti, että laskun maksuun ei ollut rahaa käyttötilillä, kun olin siirtänyt kaikki säästötilille. Korkoa korolle-ilmiö nousi kartalle ja halusin toitottaa sitä jokaiselle vastaantulijalle. Eivät kaikki arvostaneet. Katselivat ihmeissään, että mitä tuo tyttö nyt rahasta paasaa? ”Siis tajuatko, että sulla on rahaa ja sit ne rahat poikii sulle lisää rahaa!”

Oma ensikipinäni lähti rapakon takaa http://www.mrmoneymustache.com

Mr. Money Mustache on eniten muokannut ajatuskaartani säästämisestä ja sijoittamisesta. Kun jonkun asian vetää overisti eri suuntaan kuin muut, voi sieltä lähteä etsimään omaa kultaista keskitietä kuluttamisen, säästämisen ja elämän maastoista. Miksi tekisin kuin kaikki muut? Miksi en tekisi tätä toisin? Pystynkö säästämään tuloistani 70%? Voisko se olla mahdollista?

barney

Tätä suomalaista podcastia on tullut kuunneltua lenkillä, salilla, matkalla töihin.. Kunhan alun ärsyttävästä tunnarista selviytyy saa käsiinsä mielenkiintoisia vieraita ja ajankohtaisia asioita sijoittamisesta. Lopulta huomaat ärsyttävän tunnarin vaihtuneen hauskaksi, koska tiedät, että sen jälkeen saat uusia näkökulmia säästämiseen. Tai sitä ainaista ”Sijoita kustannustehokkaisiin indeksirahastoihin.” sitäkin alkaa odottamaan, että milloin se sanoo sen? #rahapodi

Rahapodin kautta löysin Jasmin Hamidin sijoitusblogin, jossa päästään käsiksi naisnäkökulmiin säästämisestä https://www.hyvanpaivanvaralle.fi

Facebook, tuo ajankäytön musta-aukko sisältää myös loistavia ryhmiä, joiden kautta saa apua, tukea ja uusia ajatuksia.

Ompeluseuran talousgurut (naiseksi identifioituville suunnattu verkosto, jossa käydään keskustelua säästämisestä, sijoittamisesta, taloudenhallinnasta)

Sijoittajanaisten sparrausboxi (Naisille – Sparrausboxissa puidaan osakesijoittamisen kiemuroita, onnistumisia ja mokia – niitä molempiahan tulee jokaiselle)

Osakesijoittaminen (Osakesijoittaminen on osakesijoittamiseen ja markkinoihin keskittynyt ryhmä kaikille)

 

Muita lähteitä, jotka itselläni ovat toimineet kiirittävän apuna tuhlauksen heikkoina hetkinä

https://www.frugalwoods.com

https://www.madfientist.com/podcast/

https://www.sijoitustieto.fi

https://matkallavaurauteen.com

https://www.pohatta.com

Onko sinulla jotain sivustoja tai lähteitä, joita käytät tiedon lähteenä tai motivaattorina, kun heikko hetki iskee?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s