Kuinka paljon ajattelun muutos maksaa?

Matkallani kohti uutta ajatusta rahasta ja sen käytöstä, olen kohdannut usein ajattelevani hyvin toisella tavalla kuin aikaisemmin. Esimerkkinä toimikoon tällä kertaa kahvikuppi.

Iittalan Taika-kahvikuppi, tilavuus 0,4 litraa, hinta Iittalan sivuilla 20,90 €

Ajatuksi menneisyydestä: ”Ihana kuppi, tähän mahtuu niin paljon kahvia ettei tarvitse aamulla moneen kertaa käydä hakemassa lisää! Ja nää värit on aivan ihanat, tää sopii täydellisesti mun sisutukseen ja muihin astioihin. Vitsi näitä pitää hankkia kyllä parillinen määrä, että sit kun kaverit tulee kylään, niin niidenkään ei tarvitse täyttää kahvikuppia moneen kertaan aamulla! Ja ne kehuu kun on niin nätit kupit! Iittala on merkkinä laadukas.”

”Sijoitus” kahvikuppiin oli hyvin pitkälti tunneperäinen. Väri. Merkki. Sisustus. Arvostus. Ylpeys. Ihannointi. Kateus. Laiskuus. Kahvikupin syvä olemus on kadonnut ajatuksistani ja jäljelle on jäänyt taitavien markkinoijien luomat mielikuvat onnea tuovasta kahvikupista.

Ajatuksia tässä hetkessä, matkalla kohti taloudellista riippumattomuutta.

Lähtötilanne: Juon aamulla kahvia, se pitää juoda astiasta, joka ei polta käsiä, kun kahvi on kuumaa. Siinä on kahvikupin todellinen tarkoitus. Ja siitä voi juoda myös vettä, maitoa, mehua, proteiinipirtelöä, keittoa. Miten monipuolinen vehje!

Kahvikuppi EI ole sisustusesine, EI sijoitus, EI kavereiden kateuden lähde, EI ylpeyden aihe, EI arvostusta tuova. Niitä asioita varten, meillä on itsemme ja ajatuksemme ja tekomme. Ei tavarat.

Kahvikuppi käytettynä 0-5 €, riippuen mistä hankkii. Väri: Aivan sama. Merkki: Ei merkitse mitään. Sisustus: Kahvikuppi asuu kaapissa, sitä ei näe. Arvostus: Kahvia juodessa ei kädet pala ja neste pysyy lasissa. Ylpeys: Miksi kahvikupista pitäisi olla ylpeä? Ihannointi: Se on vain kahvikuppi. Kateus: Kaverillakin on varaa kahvikuppiin, miksi kukaan olisi kateellinen kahvikupista? Laiskuus: Ei sinne kahvin keittimelle nyt niin pitkä matka ole. Hae santsikuppi ja ole onnellinen. Parhautta: Kun kahvikuppi menee rikki, ei harmita, kun arvokas Iittalan kuppi on säpäleinä.

4 Iittalan Taikamukia vs. 4 kahvikuppia

SÄÄSTÖ vähintään 63,60 € (ostettiin nyt ne vähän kalliimmat 5€ kahvikupit, tosiasiassa kahvikupeista tuskin tarvitsee itseään kipeäksi maksaa tutkailemalla tori.fi, FB-kirpparit ja lähikirpputorit tai pyytää vanhempien ylimääräisiä kuppeja itselleen)

Sijoitetaan ylijäämärahat 7% korolla ja 5 vuoden kuluttua säästössä on 89,20€. Tai sitten ostat ylimääräisellä rahalla ruokaa. Ja kahvia. Et kalliita kahvikuppeja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s