Lähtötilanne

Yksi syy, miksi päätin aloittaa aiheesta kirjoittamisen on se, että en löytänyt suomalaisia naisia, jotka kirjoittaisivat aiheesta. Miehiä kyllä riittää. Heidän bloginsa ovat mielenkiintoisia, mutta jäin kaipaamaan naisnäkökulmaa. Kuinka ripsiväri tai meikkivoide voi olla pakollisia menoja, vai onko? Kuinka sanoutua irti mainoksien uhrin paikasta? Onko pakko ostaa uudet treenivaatteet joka kevät? Miksi en osaa parsia sukkaa vaan ostan uudet? Onko kukkakimpun kotiin ostaminen turhaa vai tuottaako se 4€ kukkakimppu hintansa verran tai enemmän iloa?

Pakko sanoa, että kauhistuttaa oma rahan käyttö tässä kuussa jo valmiiksi. Matkoja, hotelleja, ravintolavarauksia. Ehkä tämä blogi tuli perustettua ihan oikeaan väliin. Näette parhaat ja pahimmat palat.

Minulla on tapana joka kuukauden lopuksi kasata excel-taulukkoon kuukauden menot, tulot, säästöt, lainat ja 4% säännön mukainen kk-tulo. Kun tämä kk-tulo ylittää normaalit kuukauden menot, olen periaatteessa taloudellisesti riippumaton. Jos 4 % sääntö ei ole tuttu, tsekkaa linkki.

http://www.mrmoneymustache.com/2012/05/29/how-much-do-i-need-for-retirement/

Palataan kuukauden lopussa katsaukseen, kuinka kulutus ja säästäminen sujui!

Kuinka moni muu pitää yllä budjettia säännöllisesti?

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s